fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Els problemes de circulació i d'aparcament centren el debat de l'assemblea veïnal del centre -Serveis- 20/01/2016

La quarta assemblea veïnal, organitzada per les regidories de Participació i Mobilitat i Transport, va estar protagonitzada pel debat sobre la reordenació de la circulació del centre, l'anàlisi de la conveniència de fer tota la rambla de Sant Esteve de sentit únic, fer de vianants alguns trams de carrers adjacents i eliminar algunes places d'aparcament i de càrrega i descàrrega. Un bon nombre de veïns van assistir a aquesta nova trobada, celebrada el passat dimarts, 19 de gener, al Centre Cultural i van intercanviar opinions amb el regidor de Mobilitat i Transport, Fran Sánchez. L'altre tema destacat va ser la necessitat de millora del transport públic, sobre la que el regidor va explicar que s'hi està treballant, intentant aconseguir la targeta rosa, que Ripollet sigui Zona 1 i millorar la freqüència del nou bus directe a Sabadell, entre altres.

Els problemes de circulació i d'aparcament centren el debat de l'assemblea veïnal del centre -Imatge 1-Els problemes de circulació i d'aparcament centren el debat de l'assemblea veïnal del centre -Imatge 2-Els problemes de circulació i d'aparcament centren el debat de l'assemblea veïnal del centre -Imatge 3-Els problemes de circulació i d'aparcament centren el debat de l'assemblea veïnal del centre -Imatge 4-Els problemes de circulació i d'aparcament centren el debat de l'assemblea veïnal del centre -Imatge 5-

Propostes sobre la circulació
La reunió va començar amb la presentació de les propostes del futur Pla de Mobilitat, a càrrec del regidor de Mobilitat i Transport, Fran Sánchez, qui va explicar que incorporarà l'opinió veïnal, ja que, el nou equip de govern considera que no havia estat consultada suficientment. A més de les assemblees, també s'han fet reunions amb comerciants i el col·lectiu d'invidents. Totes les idees seran estudiades de cara a la seva incorporació al Pla, que pròximament es portarà a aprovació plenària.
El primer punt tractat va ser la rambla de Sant Esteve, que sovint presenta problemes de circulació. També es va plantejar la possibilitat de fer de vianants un tram dels carrers Nou i Sol i fer un prova pilot d'ampliar a entre setmana la restricció de circulació de cotxes a la rambla de Sant Jordi. D'altra banda, també s'està valorant posar a nivell vorera i asfalt d'uns trams dels carrers Estrella i Lluna.
Quant a l'aparcament al centre, el regidor de Mobilitat, Fran Sánchez, també va explicar que es vol aconseguir el terreny de l'antic cinema Cot, al carrer de Sant Joan, ara en mans del banc dolent, per a fer una zona blanca d'aparcament per una setantena de cotxes. Així mateix, va anunciar que es tornarà a posar el semàfor per a invidents a la rotonda de davant de l'Ajuntament i un de nou a la sortida del parc del riu Ripoll cap al vial, per reduir el risc de sinistralitat.
Els veïns participants també van plantejar algunes queixes, com ara el problema que genera l'arbrat en el carrer d'Anselm Clavé, dels pals de la llum que encara resten en molts carrers, el problema del gir de camions al carrer Nou i el mal ús d'algunes zones de càrrega i descàrrega, entre altres.

Transport públic de vergonya
En resposta a les preguntes dels veïns sobre el transport públic, Fran Sánchez va qualificar la situació de "vergonya". És per això, que el nou govern ha intensificat les seves reunions amb les administracions competents per aconseguir diferents millores: des d'una major freqüència en el pas dels autobusos, una nova línia circular de Ripollet en connexió amb les parades de tren del voltant, que Ripollet passi a entrar a la Zona 1 de transport, tenir targeta rosa i fins i tot una targeta pròpia econòmica per petits trajectes dins la població. Finalment, Sánchez va mostrar el seu suport a la recollida de signatures que un grup d'usuaris està fent perquè el nou bus directe a Sabadell passi més sovint i va emplaçar a la població a participar en la nova l'assemblea que tindrà lloc dissabte a les 12 hores al Centre Cívic de Tiana-Pont Vell.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal