fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 3 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Participativa assemblea a Can Tiana-Pont Vell -Serveis- 25/01/2016

La cinquena assemblea de barri, convocada per l'Ajuntament al Centre Cívic del Pont Vell, va comptar una gran assistència de veïnat per debatre els problemes de Can Tiana-Pont Vell i les propostes del govern municipal per millorar-lo. Van intervenir l'alcalde de Ripollet, José María Osuna; el regidor de Mobilitat i Transport, Fran Sánchez; el de Participació, David Fontanals i va haver torn obert de paraula dels veïns i representants d'entitats assistents, que van criticar l'històric abandonament del barri.

Participativa assemblea a Can Tiana-Pont Vell -Imatge 1-Participativa assemblea a Can Tiana-Pont Vell -Imatge 2-

Manca d'equipaments
L'alcalde Osuna va obrir l'acte parlant de les "necessitats evidents que pateix el barri", especialment per la deficiència d'equipaments. En aquest sentit, va destacar l'aposta per obrir un centre cívic nou a l'antic Celler Cooperatiu, que, segons va avançar, enguany ja tindrà dotació pressupostària per a la seva adquisició. Va senyalar que la iniciativa, engegada per l'anterior govern, es tracta d'un projecte "llarg" i compartit amb l'Ajuntament de Cerdanyola, que comportarà una "reforma profunda" i la participació del barri en el seu pla d'usos.

Després de repassar les primeres actuacions d'aquest mandat al barri: les millores realitzades a l'AV Can Tiana, a l'escola Tiana, el reforç de la neteja de la passarel·la i el recent pla d'ocupació de neteja i civisme, va parlar de necessitats i projectes pendents, com ara la recuperació de la llera del riu, en la que es treballarà per tenir inversions al llarg de la legislatura. Donats els problemes de l'Agència Catalana de l'Aigua per afrontar-lo, es tocaran les portes de la Diputació i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que han obert noves línies d'ajudes per a inversions. Així mateix, Osuna també va recordar el seu compromís per la millora de la sanitat pública, des de la potenciació del servei de pediatria a la millora del Parc Taulí, sobre la qual els ajuntaments de la zona han creat una taula de diàleg per tenir una veu única davant la Generalitat.

L'alcalde també va parlar del Patronat d'Ocupació, situat al barri, que es vol promocionar com a nucli dinamitzador. Actualment s'ha reorganitzat aquest servei perquè pugui assumir més activitats en relació a la promoció econòmica i també al barri. Finalment, va anunciar la pròxima obertura de l'aparcament del CAP del carrer de Tarragona, que ha estat rehabilitat per CatSalut i la convocatòria d'una altra assemblea a la part alta del barri i d'audiències públiques sobre el pressupost municipal. Osuna es va comprometre a tornar en uns mesos per rendir comptes del compliment dels compromisos.

Ocupació, cultura i àmbit social
A continuació, el regidor de Participació Ciutadana, David Fontanals, va resumir els reptes del barri en els eixos "Ocupació, Cultura i Àmbit Social". Així, es potenciarà el PMO per generar ocupació i també per ajudar a la cohesió i donar vida al barri. I en la part de cultura, va lloar les Festes de la Tardor, que "es cuidaran" i dotaran d'un major suport "per engrandir-les". En canvi, va dir que l'actual centre cívic "està obsolet i representa un model antic" i va defensar que això canviarà amb el nou que es farà al Celler.

Mobilitat
En tercer lloc, va intervenir el regidor de Mobilitat i Transport, Fran Sánchez, qui va explicar que el Pla de Mobilitat que es portarà a aprovació plenària el mes vinent, recull per primera vegada la necessitat del soterrament de l'autopista. A més, va exposar la proposta de fer un carril bici a la N-150 i diferents actuacions per pacificar el trànsit al barri.

Malestar veïnal
L'assemblea va recollir el malestar veïnal, amb diferents intervencions de ciutadans i de representants d'entitats que van queixar-se de l'abandonament que ha patit històricament el barri. Així, es va criticar especialment el mal estat del carrer de Sant Sebastià, agreujat la brutícia a causa d'incivisme i la presència de rates. També la manca de manteniment del centre cívic i la mala accessibilitat a les zones verdes. Igualment, es van demanar més papereres i una neteja més intensiva dels carrers. La preocupació pel transport públic, els parcs i el soroll de l'autopista van ser altres dels temes plantejats pels assistents. Finalment, els van emplaçar a una altra assemblea a Can Tiana i a crear una comissió de veïns i entitats per treballar en el model del futur centre cívic.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal