fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 3 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
Comencen les assemblees veïnals -Serveis- 30/10/2015

Aquest dissabte, al migdia, tindrà lloc la segona assemblea veïnal, sota el lema 'Què fem amb el parc de Rizal? Recuperem aquest espai públic'. La intenció de l'equip de govern és recollir l'opinió dels veïns sobre les actuacions urbanístiques, socials i de convivència que necessita el parc i el barri de Can Mas. Es farà al mateix parc de Rizal, a les 12 hores i hi assistiran el regidor de Participació, David Fontanals i l'alcalde José M. Osuna.

Comencen les assemblees veïnals -Imatge 1-Comencen les assemblees veïnals -Imatge 2-Comencen les assemblees veïnals -Imatge 3-Comencen les assemblees veïnals -Imatge 4-

Primera assemblea: les pudors de l'Ecoparc 2
El dijous, 28 d'octubre, va tenir lloc la primera assemblea, al col·legi Pinetons, que va abordar la problemàtica de l'Ecoparc 2. La setantena d'assistents, entre els que també havia representants de la Plataforma Vallès Net, van coincidir a criticar les pudors que produeix la planta de tractament de residus i la preocupació per si pot ser nociva per a la salut. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Ramiro Moldes i la primera tinenta d'alcalde, Pilar Castillejo, van anunciar que es volen reunir proves sobre les pudors de l'Ecoparc per portar-lo a Fiscalia per delicte ecològic. A més, de l'estudi, encarregat a la UPC, també que es vol fer un nou protocol i una nova comissió de seguiment per tenir una major incidència i avançar en l'estudi d'un nou model de gestió de residus. Per la seva part, l'alcalde José M. Osuna, va animar a la ciutadania a continuar participant en les assemblees i a lluitar pels seus drets.

Participació ciutadana a l'estudi de les pudors
L'Ajuntament ha encarregat un estudi a la UPC per detectar l'origen de les pudors que es pateix a la població. S'han col·locat un total de 5 mesuradors de contaminació, orientats a l'Ecoparc, Lípidos Santiga i trànsit de vehicles. A més, s'han obert canals per recollir les queixes veïnals perquè comuniquin quan notin pudors. Així, es poden denunciar online a la web municipal i amb uns formularis que hi ha a l'OAC i el Centre Cultural o trucant a la Policia Local. Totes aquestes dades s'inclouran en un informe que l'Ajuntament espera poder fer servir per actuar contra l'Ecoparc. Pròximament es convocarà una nova assemblea amb l'equip de la UPC que porta l'estudi, perquè els veïns puguin preguntar tot allò que vulguin.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal