fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 5 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
El govern municipal convoca assembles de barri sobre l'Ecoparc i el parc de Rizal -Serveis- 27/10/2015

El govern municipal posa en marxa aquesta setmana les assemblees de barri amb dues trobades per tractar, directament amb els veïns afectats, les problemàtiques de l'Ecoparc i del parc de Rizal. La primera trobada tindrà lloc aquest dijous, 29 d'octubre, a les 19 hores, a l'escola Pinetons i abordarà les gestions que s'han realitzat per les molèsties de la planta de tractament de residus i l'estudi de les pudors que s'està duent a terme en conveni amb la Universitat Politècnica i amb controls aportats per veïns voluntaris. A l'acte assistiran l'alcalde, José María Osuna i els regidors de Medi Ambient, Ramiro Moldes i de Serveis Municipals i Activitats, Pilar Castillejo. La segona assemblea veïnal es farà aquest dissabte, a les 12 hores, al parc de Rizal i recollirà l'opinió dels veïns sobre les actuacions urbanístiques, socials i de convivència que necessita el parc i el barri de Can Mas. Hi assistiran el regidor de Participació, David Fontanals i l'alcalde Osuna.

El govern municipal convoca assembles de barri sobre l'Ecoparc i el parc de Rizal -Imatge 1-El govern municipal convoca assembles de barri sobre l'Ecoparc i el parc de Rizal -Imatge 2-

Objectiu, la participació
En roda de premsa, l'alcalde, José María Osuna, va explicar que "són el punt d'inici d'un seguit d'assemblees que s'han de fer sovint pels barris, ja sigui sobre problemes concrets dels barris o de més estratègics i generals de tot el municipi". Per a Osuna, "no es tracta només que des de l'Ajuntament traspassem la informació que tenim, com de les reunions que hem tingut sobre l'Ecoparc, sinó que els veïns ens diguin com veuen el tema de les olors i el recorregut que hem de seguir. I del parc de Rizal, que és un altre tema candent, saber com volen que sigui el parc i els usos que ha de tenir". Segons l'alcalde, "estàvem massa acostumats a què es fessin reformes més o menys bones, però que al final no tinguessin un ús ni un aprofitament per part dels veïns" i va posar com a exemple la remodelació de la plaça d'en Clos. Per això, va afegir que es tractava "primer de tot, de detectar problemàtiques, perquè els que viuen allà són el que les pateixen directament i els que poden plantejar millor les solucions".
En aquesta mateixa línia, el regidor de Participació, David Fontanals, va explicar que l'organització de les assemblees es fa "responent al programa polític i també com a una nova forma de fer les coses, en el sentit de recuperar la participació dels veïns en la política i buscar la manera d'obrir espais perquè això sigui possible". Quant a la situació del parc de Rizal, la va qualificar de "vergonyosa". És per això, que s'han convidat a l'associació de Can Mas i als veïns de la zona per demanar-los les actuacions urbanístiques, socials i de convivència que volen. Per a l'alcalde Osuna, "la situació del parc no és un tema aïllat del barri, sinó una mostra de la deixadesa que ha patit i que el pla de barris no es va poder acabar d'aprofitar, perquè quan la Generalitat va retirar l'ajuda el va deixar orfe d'actuacions molt necessàries".

La intenció del govern municipal és celebrar periòdicament assemblees. Segons van explicar a la roda de premsa, actualment s'està realitzant una ronda de reunions amb les associacions de veïns per mapejar les reivindicacions i problemàtiques barri a barri.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal