fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 28 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Els directors dels instituts es mostren molt satisfets del procés dels pressupostos participatius -Política- 26/10/2016

El procés dels pressupostos participatius per al 2017 continua caminant. Els alumnes de 4t d'ESO de Ripollet segueixen treballant en els diferents projectes que es proposaran, a una setmana vista de la seva entrega als tècnics de l'Ajuntament. Així ho ha constatat aquest dimarts, 25 d'octubre, en roda de premsa, el regidor d'Educació, Oriol Mor. El regidor ha estat acompanyat a la sala de plens pels directors i mestres dels tres instituts públics de Ripollet (Can Mas, Palau Ausit i Lluís Companys) i del Col·legi Sant Gabriel. Hi han estat presents Toni Liarte i Yolanda Carrillo (Can Mas), José Alfaro (Palau Ausit), Albert Uribe i Montse Castro (Sant Gabriel) i Jordi Viu (Lluís Companys).

Els directors dels instituts es mostren molt satisfets del procés dels pressupostos participatius -Imatge 1-Els directors dels instituts es mostren molt satisfets del procés dels pressupostos participatius -Imatge 2-

Des de principi de curs, un total de 254 joves alumnes de 4t d'ESO està elaborant els projectes als quals es dedicarà un 20% del pressupost d'inversió i que seran votats per tots els ciutadans. Tal com ha explicat el regidor Oriol Mor, l'objectiu final d'aquest procés, en el qual els alumnes han reflexionat i han dissenyat diversos projectes d'inversió a la vila, és el d'implicar més el jovent en el seu entorn i en la participació política. Per la seva banda, els directors dels centres han valorat molt positivament el projecte, que ha permès treballar amb els seus alumnes altres aspectes educatius menys habituals i fer-los conscients del seu entorn. A més, tots indiquen la gran implicació dels estudiants en la tasca que se'ls ha proposat.

Segons Yolanda Carrillo, mestra de l'institut Can Mas, l'experiència ha provocat que els seus alumnes "es fessin conscients de les problemàtiques que existeixen a Ripollet o de les millores que s'hi poden fer, i això ja és molt important per si sol". Tant Albert Uribe com Jordi Viu, directors del Sant Gabriel i del Lluís Companys respectivament, han coincidit en definir aquesta experiència com "molt engrescadora i positiva", que ajuda a crear en el jovent una "consciència de municipi". Montse Castro, professor del Sant Gabriel, ha assenyalat que, en aquest procés, els joves s'han enfrontat a "una experiència més madura", ja que s'han adonat "del valor que tenen algunes coses i dels pocs espais que hi ha a la vila" que permetin fer-hi inversió pública. José Alfaro, director del Palau Ausit, ha indicat que, arran d'aquest projecte, alguns alumnes "han pogut treure el millor de si mateixos gràcies al seu coneixement del món local". Tots els educadors han coincidit en el fet que s'han trobat alumnes que, malgrat no tenir un currículum brillant, en aquest projecte han pogut expressar les reflexions i les idees més adequades. També han apuntat que els hauria anat bé una mica més de temps per treballar els projectes. Toni Liarte, director de Can Mas, ha precisat que, en casos com aquest, seria beneficiós per a tots els actors un acord entre l'Ajuntament i els Serveis Territorials d'Educació per "avançar de manera més positiva".

Està previst que la setmana vinent els alumnes dels diferents instituts votin i facin una primera tria dels 50 projectes que s'estan treballant a hores d'ara. En total, se seleccionaran 13 propostes que es presentaran públicament a la ciutadania el dia 19 de novembre al Teatre Auditori. A partir d'aquí s'obrirà un procés participatiu de tota la ciutadania per escollir els que finalment seran inclosos als pressupostos municipals del 2017. El regidor Oriol Mor ha avançat que, de cara a l'any vinent, es vol obrir aquest projecte a altres col·lectius. Tanmateix, gràcies a la implicació i bona sintonia d'aquesta experiència, des de l'equip de govern no es descarta comptar amb l'alumnat de 4t d'ESO per tirar endavant altres processos participatius.

Foto: D'esquerra a dreta, Jordi Viu, Yolanda Carrillo, Oriol Mor, Albert Uribe, Montse Castro, José Alfaro i Toni Liarte.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal