fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Els joves de Ripollet decidiran el destí del 20% de les inversions del Pressupost Municipal de 2017 -Política- 19/10/2016

Un total de 254 joves alumnes de 4t d'ESO dels tres instituts públics de Ripollet i el Col·legi Sant Gabriel estan treballant a les aules els projectes als quals es destinaran un total de 300.000 euros d'inversions per al 2017. Aquest procés participatiu dels pressupostos es va iniciar a principi de curs, quan l'Ajuntament va presentar el projecte als serveis territorials d'Ensenyament. A partir d'aquí es va començar a treballar amb els equips directius dels centres i els tutors de 4t d'ESO i des d'inicis d'octubre els joves estan elaborant els projectes a les aules, amb l'acompanyament i ajuda dels tècnics municipals de les àrees de Justícia Social i Governança.

Els joves de Ripollet decidiran el destí del 20% de les inversions del Pressupost Municipal de 2017 -Imatge 1-

Els alumnes, dividits en petits grups, tenen l'encàrrec d'elaborar 50 projectes de fins a 75.000 euros, entre els quals ells mateixos faran una primera tria de 13 propostes d'inversió. Un cop els serveis tècnics municipals realitzin la memòria tècnica i econòmica, aquests s'exposaran públicament per tal que els ciutadans puguin escollir-ne els que finalment seran inclosos al pressupost de 2017. Podran votar, de forma presencial o telemàtica, totes aquelles persones empadronades a Ripollet i nascudes el 2001 o abans, el que permet que els propis alumnes de 4t d'ESO també hi participin. L'objectiu de l'Ajuntament és que la primera setmana de novembre estiguin enllestits tots els projectes i que un cop revisats es pugui fer l'exposició pública cap a la segona setmana de novembre.

Segons va explicar aquest dimarts, 18 d'octubre, la tinent d'alcalde d'Hisenda, Pilar Castillejo, en roda de premsa, la resposta "tant dels equips directius com dels tutors va ser molt bona" i assegura que "els nois estan molt engrescats i emocionats, fent preguntes i comentaris". David Fontanals, tinent d'alcalde de Participació, va explicar, per la seva part, que "la idea és arribar a tot arreu, és una manera de que aquest debat arribi a tots els barris i a moltes famílies de Ripollet".

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal