fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Isabel Vallet denuncia la privatització de la sanitat pública al Centre Cívic del Pont Vell -Sanitat- 19/10/2016

L'exdiputada de la CUP Isabel Vallet, membre del grup de treball de Sanitat al Parlament, va ser dimarts, 18 d'octubre al Centre Cívic del Pont Vell per presentar la campanya que el seu partit ha engegat per denunciar la privatització de la sanitat pública. Vallet va venir a Ripollet convidada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Ripollet i Cerdanyola.

Isabel Vallet denuncia la privatització de la sanitat pública al Centre Cívic del Pont Vell -Imatge 1-Isabel Vallet denuncia la privatització de la sanitat pública al Centre Cívic del Pont Vell -Imatge 2-Isabel Vallet denuncia la privatització de la sanitat pública al Centre Cívic del Pont Vell -Imatge 3-

Davant una sala plena de públic, l'exdiputada va explicar que les polítiques dels dos darrers consellers de Sanitat, Boí Ruiz i Toni Comin, han creat hospitals públics "amb dues portes: una per a la pública i una altra per a la privada". Segons Vallet, des de Sanitat es justifica aquesta mesura "per sostenibilitat econòmica i competitivitat" dels equipaments públics, però, a parer de Vallet, "això empitjora l'assistència al pacient".

L'exdiputada va presentar una sèrie d'arguments per estar en contra de la privatització, com l'augment de les llistes d'espera, el sobreesforç dels treballadors, la creació de pacients de dues classes, l'ús de les instal·lacions públiques per a la privada en un moment de tancament de quiròfans per les retallades, o la confusió dels interessos públics i privats, cosa que "facilita les corrupteles".

Vallet va apuntar que es tracta d'un sistema sanitari "pensat perquè hi hagi gent que guanyi diners" i que ha passat d'una sanitat "com a dret universal a la seva mercantilització". És a dir, que "no tenim un sistema sanitari públic, sinó que és mixt, sense polítiques de prevenció sanitària perquè és més rendible tractar les malalties, sense residències totalment públiques per a la gent gran i amb una assistència d'atenció primària deficient".

Però llavors, per què no paguem quan anem al metge pel sistema públic? Vallet ho va explicar assegurant que la Generalitat realitza convenis amb tots els centres sanitaris, públics o privats, a través dels quals "compren un determinat nombre d'intervencions, radiografies, ressonàncies... Quan s'acaba aquest nombre, els hospitals et posen problemes per fer-te-les". Per a Vallet, "això és criminal, perquè posa per davant els diners a les persones".

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal