fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 6 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Un informe de l'AMB desaconsella el projecte d'ampliació de Lidl pel vessant de Montcada i Reixac -Economia- 15/06/2016

Un informe de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) alerta que l'ampliació de Lidl, segons el projecte presentat per la mateixa empresa, provocaria "un impacte irreversible" en l'entorn i sobretot al torrent de Can Duran, segons informen La Vanguardia i l'Agència Catalana de Notícies. L'informe, al que ha tingut accés l'ACN, considera que el torrent és un connector ecològic "estratègic", pel que una hipotètica modificació del Pla General Metropolità del municipi veí provocaria un impacte "irreversible, acumulatiu i crític". Per tot això, l'AMB considera que "la modificació no ha de ser admesa a tràmit".

Un informe de l'AMB desaconsella el projecte d'ampliació de Lidl pel vessant de Montcada i Reixac -Imatge 1-

El projecte d'ampliació de la nau logística presentat per Lidl contempla ampliar cap a la zona de Montcada, ocupant aquests terrenys de l'entorn de Can Duran qualificats de zona verda. Tant l'Ajuntament de Ripollet com el de Montcada han assegurat que estan a favor de l'ampliació, però proposen que es faci cap al vessant de Ripollet, sense afectar la zona verda. Segons els consistoris, la proposta de Lidl no ofereix "prou garanties jurídiques", ja que afecta una zona verda que, l'any 2011 en el Pla Territorial de l'AMB, va ser definida com a punt estratègic del corredor biològic que connecta el Pla de Reixac amb els rius Ripoll i Besòs.

Per contra, la proposta dels dos ajuntaments d'ampliar les instal·lacions pel costat de Ripollet té "plenes garanties jurídiques", ja que la parcel·la ripolletenca és zona d'equipaments i es podria permutar pels terrenys de l'Incasòl tipificats com a industrials. L'Ajuntament de Ripollet ha reiterat que el govern municipal s'oposarà "a qualsevol actuació urbanística que no tingui plenes garanties jurídiques" i ha contestat les crítiques del PSC assegurant que, en cap moment, hi ha hagut inacció ni bloqueig. Ben al contrari, segons l'equip de govern ripolletenc, sempre ha tingut la voluntat de cercar solucions i per això ha posat sobre la taula una possible ampliació cap al terme municipal de Ripollet. El consistori assegura que en tot moment ha informat del procés i que tots els grups municipals disposen de l'informe de l'AMB.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal