fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Celebrada la primera sessió de treball per idear el futur Viver d'empreses de Ripollet -Economia- 19/04/2021

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar dijous, 15 d'abril, la primera sessió de treball sobre el futur Viver d'empreses de Ripollet, que va comptar amb un total de 24 assistents. Persones emprenedores; representants d'empreses; de centres educatius i d'entitats locals, com ara Ripolab, l'Associació d'Empreses de Ripollet i el Gremi d'Instal·ladors, van participar-hi, juntament amb personal tècnic municipal. Tots ells van comptar amb el suport i assistència tècnica de Miquel Domènech, professor de Psicologia Social de la UAB; Alfons Miàs, coordinador de la UAB Open Labs, i Javier Nieto, professor i coordinador de l'Eina, l'Escola de Disseny i Art de la UAB, en representació del Parc de Recerca UAB (PRUAB), que ha estat contractat per a fer el pla d'usos. El Viver d'empreses és un dels punts sorgits de la subcomissió de Desenvolupament Econòmic del Pla de Xoc i preveu ocupar uns 400 metres d'una nau municipal en terreny industrial, al polígon Cadesbank.

Celebrada la primera sessió de treball per idear el futur Viver d'empreses de Ripollet -Imatge 1-Celebrada la primera sessió de treball per idear el futur Viver d'empreses de Ripollet -Imatge 2-

L'objectiu de l'àmbit de Desenvolupament econòmic, i concretament del departament d'Empresa i Comerç, tal com es va explicar durant la trobada, és destinar una part d'aquest espai a gent emprenedora que no tingui local, però alhora també volen que sigui un espai públic per a que les empreses, persones usuàries d'Ocupació, alumnes de cicles o altres col·lectius puguin fer ús de les instal·lacions, equipada amb impressores 3D i altres eines, facilitant la trobada i la creació de sinèrgies entre ells, en el marc de la innovació i les noves tecnologies.

A la sessió es van debatre i proposar idees com ara la creació de Community Clubs, que són grups de ciutadans que comparteixen un taller i una afició; espais de fabricació, amb tallers digitals compartits; espais professionals compartits o Coworking, i Hubs o clubs empresarials, entre d'altres. Iniciatives, totes elles, que es puguin desenvolupar en espais oberts i compartits, còmodes, que facilitin la trobada i l'intercanvi, per a la creació de sinèrgies.

El mes de maig hi ha prevista una segona trobada per acabar de definir propostes per a la redacció del Pla d'usos, que es preveu que estigui enllestit el mes de juliol. En base a aquest pla, els serveis tècnics municipals faran el projecte executiu.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal