fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Un projecte ocupacional de Ripollet Impulsa atén persones aturades de Sintermetal -Economia- 14/04/2021

Es treballen aspectes tant personals i emocionals com professionals, amb persones a l'atur de Sintermetal, però també d'altres empreses vinculades o de sectors que s'hagin vist afectats per les conseqüències de la COVID-19.

L'Àmbit de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Ripollet, a través d'un programa específic d'orientació desenvolupat a mida, està fent el seguiment i posant en marxa itineraris d'ocupació individualitzats amb les persones que el passat mes de setembre es van quedar a l'atur, amb el tancament de l'empresa Sintermetal. Cinc de les 10 persones amb les que inicialment es va contactar ja han iniciat el programa d'orientació, quatre han trobat feina i una està en situació de baixa. El programa també està obert a altres persones en atur de sectors afectats per la COVID-19, especialment, el del metall.

Un projecte ocupacional de Ripollet Impulsa atén persones aturades de Sintermetal -Imatge 1-

El programa es va iniciar el passat mes de febrer i s'allargarà durant tot l'any, amb l'atenció per part d'una tècnica d'orientació i el suport d'una tècnica d'empresa. Actualment, les cinc persones d'aquest col·lectiu que es van mostrar interessades a participar en aquest programa d'orientació laboral estan sent ateses des del Servei, combinant accions telemàtiques amb d'altres presencials, en modalitat individual i grupal. A partir dels seus interessos i tenint en compte els seus perfils professionals, s'han establert una sèrie d'acords i objectius a curt i llarg termini dissenyant un full de ruta per treballar continguts i dotar-les de les eines i recursos necessaris per millorar la seva ocupabilitat i retorn al mercat laboral.

El programa inclou una fase de contenció emocional per treballar els aspectes personals que poden estar influint en la recerca de feina de les persones, tenint en compte l'impacte que la COVID-19 ha tingut en les seves vides laborals. D'altra banda, el programa contempla un acompanyament professional molt acurat d'aproximació de les persones al teixit empresarial per tal d'aconseguir un coneixement entre les empreses i les persones participants, amb la màxima personalització, potenciant així les seves possibilitats d'inserció.

Aquest programa d'orientació específic també inclou l'atenció a altres col·lectius, com ara personal d'empreses vinculades amb Sintermetal, que també s'hagin vist afectats pel seu tancament en forma d'ERTE, ERE, reducció de jornada laboral o modificació de condicions, i personal d'empreses del sector del metall o d'altres sectors que s'hagin vist afectades per les conseqüències de la crisi provocada per la COVID-19. S'espera que ben aviat, dues persones més que no són de Sintermetal iniciïn itinerari d'orientació.

Amb aquest programa d'orientació l'Ajuntament de Ripollet vol treballar de forma concreta i especialitzada amb les persones del municipi que s'han vist afectades per la crisi sociolaboral ocasionada per la pandèmia de la COVID-19 i espera poder realitzar una vintena d'itineraris d'orientació durant el 2021. Per a més informació, poden contactar al telèfon 935 807 642, o per correu electrònic a orientacio@ripollet.cat.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal