fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 28 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Compte enrere per a la Diada de l'Alliberament LGTBI -Societat- 15/06/2016

Aquest dissabte, 18 de juny, Ripollet es convertirà en la capital catalana de la reivindicació LGTBI. La vila acollirà la manifestació descentralitzada de l'Alliberament LGTBI, i ho farà amb tot un programa d'actes que s'allargaran durant tot el dia. Malgrat que la presentació oficial de la diada ja es va celebrar fa unes setmanes, la Regidoria de Polítiques LGTBI va celebrar aquest dimarts, 14 de juny, una roda de premsa per informar de les darreres novetats. Cal destacar que s'hi han sumat més entitats. El regidor Fran Sánchez va voler agrair l'esforç de les associacions de la vila, que han fet possible aquest desplegament d'activitats al llarg de tot el dia.

Compte enrere per a la Diada de l'Alliberament LGTBI -Imatge 1-Compte enrere per a la Diada de l'Alliberament LGTBI -Imatge 2-Compte enrere per a la Diada de l'Alliberament LGTBI -Imatge 3-Compte enrere per a la Diada de l'Alliberament LGTBI -Imatge 4-Compte enrere per a la Diada de l'Alliberament LGTBI -Imatge 5-

Han confirmat la seva presència la Directora General d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, i representants polítics de tots els municipis de la Xarxa LGTBI de Catalunya. També assistiran a l'acte de Ripollet diferents membres del col·lectiu Lesbians and Gays Support the Miners (LGSM), que van recolzar els miners britànics durant la vaga dels anys 70 en el mandat de Margaret Thatcher, convertint-se en un símbol de la lluita dels drets dels treballadors i dels drets LGTBI. Ripollet retrà un homenatge al grup LGSM. També es dedicarà la jornada a les víctimes dels fets succeïts a Orlando, pel que es penjarà la bandera LGTBI a mitja asta amb el crespó negre.

A la roda de premsa també hi van assistir Marta Mimó, membre de Rhythm'n'Moyo i del Col·lectiu de Joves, i Sergi Samper i Íngrid Vergara, en representació de la Unió de Botiguers. Rhythm'n'Moyo amenitzarà la manifestació amb una batucada.

Holi Night
Per altra banda, la UBR organitzarà dissabte, a partir de les 22.15 h, un Holi Nocturn al parc del Riu Ripoll. Es tracta de la tradicional festivitat índia en la qual es llencen pigments de colors entre els assistents. La peculiaritat d'aquest acte és que és nocturn, per tant es tracta de pigments fluorescents que ho converteixen en un esdeveniment molt espectacular. Els pigments ja estan a la venda en alguns establiments de la UBR. El preu de cada bossa és de 5 euros, però si es compra de forma anticipada es pot adquirir un pack pel preu de 20 euros. El pack inclou 5 bosses de pigments més un premi sorpresa que es donarà dissabte a la nit al parc del Riu Ripoll, a l'estand de la UBR. Aquella mateixa nit també es podran adquirir els pigments en aquest estand, però sense la rebaixa del pack.

Per consultar el programa d'actes, visiteu aquest enllaç.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal