fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 2 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Resposta del govern municipal de Ripollet sobre les crítiques d'inactivitat en el projecte Lidl -Política- 13/06/2016


Resposta del govern municipal de Ripollet sobre les crítiques d'inactivitat en el projecte Lidl -Imatge 1-

COMUNICAT


El govern de Ripollet respon: "Per a l'ampliació de LIDL, clara voluntat per cercar solucions amb plenes garanties jurídiques i mediambientals"

Davant les declaracions dels grups municipals del PSC de Ripollet i Montcada i Reixac, referents a la suposada inacció dels ajuntaments de Ripollet i Montcada i Reixac per fer possible l'ampliació de Lidl al polígon La Granja, el govern municipal de Ripollet vol manifestar el següent:

Pel que fa a la proposta d'ampliació de Lidl cap a la zona verda de Montcada i Reixac reiterem que, com a govern, ens oposarem a qualsevol actuació urbanística que no tingui plenes garanties jurídiques i que, a més, no respecti la preservació del nostre medi natural. No obstant això, en tractar-se d'uns terrenys pertanyents al terme municipal de Montcada i Reixac, és l'ajuntament montcadenc i no l'Ajuntament de Ripollet qui té les competències per acceptar l'ampliació cap aquella banda.

També reiterar que en cap moment hi ha hagut inacció ni bloqueig, sinó que aquest govern sempre ha tingut i té voluntat de cercar solucions. Per aquesta raó, en les múltiples reunions celebrades en els darrers mesos hem posat sobre la taula una possible ampliació cap al terme de Ripollet. Aquesta proposta sí que compleix totes les garanties jurídiques i no suposa posar en perill cap corredor biològic.

En aquest sentit, cal recordar que el PSC es va manifestar totalment en contra d'aquesta opció proposada pel govern de Ripollet. Per tant, aquest govern es pregunta si el PSC té voluntat real de resoldre la situació o si el que pretén amb aquestes rodes de premsa electoralistes és posar pals a les rodes als governs municipals dels dos municipis i forçar a fer una operació urbanística sense plenes garanties jurídiques i que, a més, posaria en perill el corredor biològic del Mas Duran.

L'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, manifesta també que, en tot moment, s'ha actuat amb escrupolosa transparència, posant a disposició dels grups municipals tota la informació de què anava disposant l'Ajuntament.

Recordem que, al febrer de 2016, l'Ajuntament de Montcada i Reixac va demanar dos estudis a l'AMB, un d'ambiental i un d'urbanístic, sobre les implicacions de la hipotètica ampliació cap a Montcada. Aquests informes van ser demanats després que personal tècnic dels ajuntaments, de l'AMB i de la Generalitat alertessin els dos governs dels evidents riscos jurídics i mediambientals de portar a terme l'ampliació cap a una zona verda definida com a connector ecològic del torrent del Mas Duran. Des d'aleshores, només s'ha rebut l'informe mediambiental, informe que ha estat enviat a tots els grups municipals de Ripollet i Montcada i Reixac. En ell s'indica que la modificació cap a la zona verda que planteja Lidl no ha de ser admesa, ja que posa en perill un corredor biològic definit pel Pla Territorial de l'AMB i que connecta el Pla de Reixac amb els rius Ripoll i Besòs. El mateix Pla Territorial esmenta que s'ha de garantir la pervivència i millora d'aquests connectors amenaçats per continus urbans. Així, en aquesta línia, l'informe mediambiental conclou que l'ampliació cap al corredor ecològic tindria un impacte "irreversible, acumulatiu i crític".

Pel que fa a l'estudi urbanístic, l'Ajuntament de Montcada i Reixac encara no l'ha rebut. Per tant, el PSC l'hauria d'exigir a la mateixa AMB, exigència que ja han fet els dos governs municipals. Per això, aquest govern emplaça al regidor socialista i membre de l'AMB, Juan Parralejo, a demanar aquesta informació al seu company de grup metropolità socialista, Antoni Balmón, com a responsable de l'Àrea d'Urbanisme de l'AMB, ja que, si consideren que hi ha hagut "passivitat i manca de transparència" és, en tot cas, perquè la mateixa AMB no ha fet arribar l'informe urbanístic a l'Ajuntament montcadenc.

Recordar també que, malgrat les notícies aparegudes fa uns mesos alertant de la marxa de Lidl si no es produïa l'ampliació, l'empresa ha demanat i tramitat recentment a l'Ajuntament de Montcada la llicència municipal per remodelar les seves oficines i infraestructures logístiques, amb una inversió prevista de 400.000 euros.




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal