fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 17 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Esport
El CF Ripollet ja és equip de Primera Catalana -Esport- 13/06/2016

Dissabte a la tarda el Municipal de Ripollet va viure un ambient de festa, cues llargues per entrar a l'estadi i molta expectació per gaudir del partit entre el CF Ripollet i el CD Palafolls. Un play off que es disputava per veure quin dels dos equips aconseguia el seu objectiu d'accedir a Primera Catalana.

El CF Ripollet ja és equip de Primera Catalana  -Imatge 1-El CF Ripollet ja és equip de Primera Catalana  -Imatge 2-

El Municipal va comptar amb un ambient mai vist a la nostra ciutat, uns 2.200 aficionats d'ambdós equips, entre els quals hi havia polítics locals com ara l'alcalde de Ripollet, José María Osuna, el regidor d'Esports, Ramiro Moldes, i el regidor de Cultura, Oriol Mor. L'equip de Juan Carlos Torres va tornar a comptar per tercera setmana consecutiva amb l'animació de la colla de Diables de Ripollet. Des de Palafolls van arribar tres autocars, dos plens d'aficionats palafollencs i un amb els jugadors dirigits per Josep Maria Matas. El partit de dissabte també va comptar amb la presència de Ripollet Ràdio i de Ràdio Palafolls que estaven a l'estadi per fer la cobertura del partit definitiu de promoció d'ascens.

El matx va començar amb dos equips que sortien a assolir l'ascens a Primera. Els ripolletencs van dominar els 90 minuts de partit, tot i la pressió de l'equip maresmenc. A la primera part va haver-hi unes quantes oportunitats de gol per ambdós equips però cap dels dos conjunts va aconseguir estrenar el marcador. En el minut 21 els aficionats van començar a escridassar a l'àrbitre per trigar a adonar-se que un jugador del Palafolls estava en el terra. L'ambient de festa en el municipal continuava però es barrejava a la vegada amb els nervis per guanyar el matx. Als 30' del matx, els de Juan Carlos Torres van tornar a tenir una molt bona oportunitat de gol amb un xut del Chema, però la bona sortida d'Orioles, el porter visitant li va impedir al jugador ripolletenc estrenar el marcador. Dos minuts després, el porter ripolletenc, Sergio Cano, va rebre un cop dels visitants que li va fer estar una estona a terra i va provocar preocupació a les grades. En el minut 36, David Mancheño del Palafolls va xutar massa alt davant d'un Ripollet que pressionava però no trobava el gol. Un minut abans del final del primer temps Franco va marcar d'un cop de cap. Però el gol va ser anul·lat per fora de joc. Malgrat les protestes de l'afició ripolletenca, el primer temps va acabar amb el marcador igualat a 0.

La segona part va començar amb un Ripollet dominant, mentre els nervis continuaven al terreny de joc i a les grades. El Ripollet necessitava com a mínim un gol per anar a la pròrroga. En el minut 50 Toni Serrano va realitzar un espectacular xut llunyà. I 4 minuts després va arribar el gol del Ripollet gràcies a Chema.

La promoció d'ascens es va haver de decidir a la pròrroga. L'inici de la primera meitat del temps extra va ser clau. Hèctor va marcar el segon gol del Ripollet a la sortida d'un córner i, pocs minuts més tard, Lombardo va sentenciar el duel amb un xut de falta directe des del frontal de l'àrea maresmenca. El 3-0 va deixar al Palafolls molt tocat i quasi sense poder reaccionar. Kutxo i Mancheño van intentar retallar distàncies per als visitants, però la porteria defensada per Sergio Cano es va mantenir a zero. En els darrers minuts de la pròrroga, Chema va posar la cirereta per als locals amb el quart gol del Ripollet. Els vallesans, amb invasió de camp final inclosa, celebraven el seu somiat retorn a la Primera Catalana.

Una eliminatòria que passarà a la història per la gran esportivitat de les aficions dels dos equips, CF Ripollet i CD Palafolls, mostrada en tots dos partits de la promoció. Jugadors i aficionats del Ripollet van celebrar l'ascens a l'estadi i després es van dirigir a la font del carrer Magallanes. Al final de la celebració, el tècnic Juan Carlos Torres assegurava al micròfon del programa de Ripollet Ràdio Infosport: "Crec que al final hem demostrat que som un equip per estar a Primera Catalana".

Un altre dels protagonistes, Chema, que va marcar dos gols, també va donar el seu punt de vista del partit: "Un 4 a 0 sembla que hagi estat un bany per part nostra, que hagi estat fàcil, però res més allunyat de la realitat; ens ha costat moltíssim, el Palafolls ha fet un treball defensiu enorme, ens ha posat les coses molt difícils; però crec que hem arribat a la pròrroga una mica més sencers físicament que ells, i amb el 2-0 hem pogut sentenciar el partit".

Amb aquest resultat, el CF Ripollet recupera la categoria perduda la temporada 2012-2013 quan va descendir com a cuer.

M.M.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal