fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 17 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Els municipis vallesans fan front comú contra el tancament de Delphi -Economia- 15/02/2016

L'Ajuntament de Sant Cugat va acollir el passat dijous, 11 de febrer, una trobada de 7 alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental amb representants del comitè d'empresa de Delphi Diesel Systems. La trobada es va fer amb l'objectiu d'analitzar l'anunci del tancament d'aquesta empresa multinacional, ubicada a Sant Cugat, i coordinar accions conjuntes per preservar l'activitat productiva i els llocs de feina. El tancament d'aquesta empresa podria afectar un total de 450 treballadors i treballadores de manera directa, molts dels quals resideixen a Sant Cugat i a ciutats vallesanes de l'entorn. A la trobada hi han assistit alcaldes i regidors de 8 municipis vallesans, entre ells Jose María Osuna, alcalde de Ripollet.

Els municipis vallesans fan front comú contra el tancament de Delphi -Imatge 1-

A la reunió es va refermar públicament el suport dels municipis als treballadors i treballadores de Delphi i es va acordar que els ajuntaments treballaran de forma coordinada per tal d'abordar l'anunci de tancament de l'empresa. Entre altres mesures, s'ha anunciat que el Consell Comarcal convocarà pròximament una reunió del pacte per la reindustrialització del Vallès Occidental amb l'objectiu d'analitzar la situació de Delphi i de la indústria a la comarca. Així mateix els Serveis d'Ocupació d'aquests municipis es coordinaran per tal de donar servei, en cas que finalment sigui necessari, als treballadors d'aquesta empresa.

El president del Comitè d'Empresa de Delphi, José Antonio Morán, va agrair el suport dels alcaldes i va demanar a l'empresa Delphi que garanteixi el procés de reindustrialització, tot assegurant que hi ha diverses empreses interessades en continuar la productivitat a la planta.

Crida de la FTC-IAC
La Federació de Treballadors de Catalunya-Intesindical Alternativa de Catalunya (FTC-IAC) ha expressat a través d'una nota de premsa que considera "inacceptable i totalment desproporcionada la mesura presa per part de Delphi Diese Systems SL referente al cessament de l'activitat industrial al a planta de Sant Cugat del Vallès". El sindicat assegura que ja coneixia l'estratègia de l'empresa de deslocalització de la producció a països de baix cost, situació que l'any 2004 havia comunicat al Departament d'Indústria de la Generalitat. La FTC també afirma que, tot i perdre una part important dels seus treballadors en processos de reestructuració i adequació de la plantilla, han incrementat la productivitat. És per tot això que la FTC-IAC fa una crida a la sensibilització i implicació de tots els agents, com ara treballadors, sindicats, municipis i administracions, per tal de "fer difusió del conflicte" i adherir-se a les mobilitzacions que es vagin proposant. Així, demanen "obrir tots els espais de discussió i negociacions possibles per tal de resoldre positivament la situació".

Foto: Aj. Sant Cugat.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal