fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 2 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
La PAH celebra amb Can Mas l'obertura del seu nou local i el seu 4t aniversari -Societat- 15/02/2016

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Ripollet va organitzar, el passat dissabte. 13 de gener, una jornada d'activitats al parc de Rizal, per commemorar el seu 4t aniversari i inaugurar la seva nova seu, situada als locals municipals de l'illa interior del parc. Al matí, va haver xocolatada, una batucada que va recórrer diversos carrers de Can Mas i música amb Los animalitos del bosque i Kelu. Seguidament, es va fer un dinar popular per recollir fons per a ajudar al ciclista Néstor Yuguero en el seu #TourLas5DeLaPah, que va sortir dimecres de Ripollet i avui arriba a Burjassot (València); una xerrada de sobretaula i fi de festa amb la tamborinada de Diables.

La PAH celebra amb Can Mas l'obertura del seu nou local i el seu 4t aniversari -Imatge 1-La PAH celebra amb Can Mas l'obertura del seu nou local i el seu 4t aniversari -Imatge 2-La PAH celebra amb Can Mas l'obertura del seu nou local i el seu 4t aniversari -Imatge 3-La PAH celebra amb Can Mas l'obertura del seu nou local i el seu 4t aniversari -Imatge 4-



4 anys de lluita incansable

La Plataforma, que està portant actuament 15 casos a Ripollet, es reuneix cada dimarts a la tarda, per celebrar una assemblea i donar assessorament. També s'hi pot contactar a través del correu ripolletpah@gmail.com. La néixer a la localitat el febrer de 2011, a partir de la iniciativa d'una veïna, afectada pel desnonament del seu pis. El mes de març, ja convocava la seva primera reunió, a peu de carrer a la plaça de Pere Quart. Però no va ser fins al 2012 que es va constituir formalment. Al llarg d'aquests 4 anys, la PAH ha assessorat a desenes d'afectats i s'ha fet sentir amb les seves accions de protesta davant sucursals bancàries, mediant en desenes de casos d'embargaments, aturant desnonaments i aconseguint acords de dació de pagament, cosa impensable als seus començaments.
La passivitat inicial dels bancs i jutjats ha anat canviat gràcies al fet que la PAH ha aconseguit visibilitzar els abusos hipotecaris. A més de les concentracions indefinides fins aconseguir respostes i ocupacions reivindicatives, ha organitzat protestes davant el SOC, ha promogut recollides de firmes, mocions, reunit a Ripollet a les PAH catalanes, participat en la Marxa contra l'atur, en suport a les ILP de l'habitatge digne i la pobresa energètica i actualment està promocionant 'Les 5 de la PAH' (dació en pagament retroactiva, lloguers assequibles, aturar els desnonaments, habitatges socials i subministraments de serveis bàsics garantits).
Tot plegat ha estat gràcies a la feina d'un gran nombre de voluntaris, atents per actuar amb rapidesa davant qualsevol emergència. Una tasca no exempta de tensions i fins i tot amb repercussions personals, com ara la denúncia al seu portaveu, José Villacañas, per una ocupació, de la qual finalment va resultar absolt.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal