fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 20 de setembre de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
L'AMB aportarà 815.880 euros a Ripollet per impulsar un nou pla d'ocupació -Economia- 16/02/2016

L'Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat un nou pla d'ocupació que preveu donar feina a unes 4.500 persones al llarg dels pròxims quatre anys. El nou Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2016-2019 té com a objectiu impulsar polítiques de cohesió social i reduir les desigualtats, mitjançant la inserció laboral de les persones més desfavorides o fomentant l'autoocupació. Ripollet rebrà 815.880 euros per implementar aquest Pla. Els diversos municipis de l'AMB rebran en total una assignació de 30 milions d'euros durant els 4 anys vinents. A més, s'invertirà 6 milions d'euros en un fons per activar mesures contra la pobresa energètica.

L'AMB aportarà 815.880 euros a Ripollet per impulsar un nou pla d'ocupació -Imatge 1-L'AMB aportarà 815.880 euros a Ripollet per impulsar un nou pla d'ocupació -Imatge 2-L'AMB aportarà 815.880 euros a Ripollet per impulsar un nou pla d'ocupació -Imatge 3-L'AMB aportarà 815.880 euros a Ripollet per impulsar un nou pla d'ocupació -Imatge 4-L'AMB aportarà 815.880 euros a Ripollet per impulsar un nou pla d'ocupació -Imatge 5-

El Pla de suport a les polítiques socials va néixer fa quatre anys i, amb aquestes assignacions, permet endegar diferents projectes d'ocupació. Hi ha previstos tres tipus de projectes: plans d'ocupació impulsats pels ajuntaments (contractació temporal de persones a l'atur per actuacions de serveis municipals), pla d'inserció a empreses (amb ajudes de fins al 50% dels costos laborals) i plans d'autoocupació i emprenedoria (per fomentar la creació de microempreses o pimes). Els diners que reben els consistoris suposa el 80% d'aquests projectes, i l'ajuntament ha d'aportar la resta.

Segons Jaume Collboni, vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB i encarregat de la presentació del nou pla d'ocupació, "la creació d'oportunitats de feina és el primer instrument que tenim per combatre les desigualtats i aconseguir la inclusió social, l'objectiu darrer del govern metropolità".

Dades de la 1a edició del Pla
En la primera edició del Pla, entre 2012 i 2015, es van formalitzar un total de 3.990 contractes. En el cas de Ripollet, el primer any (2012-2013) es van realitzar 33 contractes per part de l'Ajuntament. En la segona convocatòria d'aquest Pla (2014-2015), van ser 48 els contractes impulsats per l'Ajuntament i es van donar ajudes a empreses per a la contractació de 8 persones. En total, 89 ripolletencs van beneficiar-se d'aquest Pla de suport a les polítiques socials en l'anterior edició. Les feines més habituals que es van oferir van ser les d'arranjaments d'espais públics (com obres de pavimentació o manteniment d'espais verds), la prestació de serveis d'atenció a les persones i la prestació de serveis relacionats amb l'atenció a la ciutadania.

Fotos: Jaume Collboni, durant la presentació (AMB).

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal