fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
El Ple aprova l'adquisició d'habitatge social i un nou Centre Cívic al Pont Vell-Tiana -Plens- 28/09/2018

El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de 26 de setembre, va aprovar una modificació de crèdits d'1.733.000 € que contemplava, entre d'altres, la compra d'habitatges socials i d'un immoble al barri del Pont Vell per ubicar un nou Centre Cívic. La proposta de l'equip de govern va rebre el suport d'ERC i PSC. C's s'hi va abstenir i PP i PDECAT hi van votar en contra, per no compartir els procediments emprats pel govern.

L'alcalde, José M. Osuna, qualificava de "molt important" aquesta modificació de crèdits: "Suposa un pas endavant, encara que s'han de fer molts més, per iniciar els tràmits perquè l'Ajuntament pugui tenir un parc d'habitatges socials". Es calcula que, amb els 800.000 € que s'hi destinaran, es podran adquirir uns sis habitatges, en diversos barris de Ripollet, els quals estiguin llestos per entrar a viure de forma immediata o amb petites obres.

D'altra banda, l'alcalde exposava la necessitat d'adquirir un immoble per a ubicar el nou Centre Cívic de Pont Vell-Tiana, ja que l'actual s'ha quedat "obsolet". S'han pressupostat 776.000 € per comprar un immoble ubicat a la carretera de l'Estació, després d'estudiar diferents opcions i aparcar l'adquisició del Celler Cooperatiu per les traves legals amb les quals es topava l'equip de govern i que alentien la resposta urgent que necessitava el barri.

El Ple aprova l'adquisició d'habitatge social i un nou Centre Cívic al Pont Vell-Tiana -Imatge 1-El Ple aprova l'adquisició d'habitatge social i un nou Centre Cívic al Pont Vell-Tiana -Imatge 2-El Ple aprova l'adquisició d'habitatge social i un nou Centre Cívic al Pont Vell-Tiana -Imatge 3-El Ple aprova l'adquisició d'habitatge social i un nou Centre Cívic al Pont Vell-Tiana -Imatge 4-

Aquesta modificació de crèdits també contempla inversions menors, entre les quals hi ha l'increment d'un 0,925% de la massa salarial de la plantilla de l'Ajuntament, un suplement d'uns 28.000 € per a inversions a escoles, una aportació pel manteniment de la llera del riu Ripoll (26.960 €), la contractació de vigilància a Serveis Socials a petició del personal del departament i l'adquisició d'una nevera per al servei de menjador de l'escola Tiana.

Fent camí cap a un Codi ètic i de bon govern
El Ple també va aprovar inicialment el Codi ètic i de bon govern de l'Ajuntament i els seus Patronats, un document que recull els principis ètics i de conducta dels càrrecs electes i les seves relacions amb regidors o personal municipal, per exemple. El Codi també incorpora diverses recomanacions, com ara, la no acumulació de càrrecs o la limitació de mandats. Aquest punt de l'ordre del dia va rebre els vots a favor de PDECAT, ERC i PSC, per suposar un pas més cap a la total transparència del consistori, i l'abstenció de C's i PP, a l'espera del text definitiu.

Durant la sessió plenària, també es va aprovar, en aquest cas per unanimitat, la continuació de l'estudi de l'establiment d'activitat econòmica i servei públic de l'escola municipal de música. També s'iniciarà l'estudi de la municipalització de les escoles bressol municipals, gràcies al suport de tots els partits, a excepció del PP, que s'hi va abstenir. Aquest és un altre dels serveis que vol gestionar directament el consistori a través de l'empresa municipal Genera, la qual hauria de posar-se en marxa al mes de novembre, ja que el procés de selecció del nou gerent està previst que finalitzi a finals d'octubre. Les subrogacions del personal de neteja d'equipaments municipals podria començar a subrogar-se a partir del mes de desembre.

El servei de menjador, un projecte educatiu
L'Ajuntament de Ripollet treballa en la redacció de nous plecs per fer una nova licitació del servei de menjador escolar. Al ple, es va aprovar la pròrroga forçosa del contracte actual amb l'objectiu de garantir la continuïtat del servei mentre s'acaba la redacció del nou. Tots els grups municipals, a excepció d'ERC que s'hi va abstenir, mostrant-se crítics amb la gestió de l'equip de govern, la qual havia portat a aquest retard. Oriol Mor, regidor d'Educació, va acceptar la seva responsabilitat: "Arribem tard, però no sempre anem tard". Mor va explicar que la via fàcil hauria estat copiar els plecs antics, però "no ho volem": "Volem que es gestionin bé els projectes i tots els que vénen de justícia social es treballen des de diferents perspectives". La seva voluntat política és actualitzar el contracte per maximitzar la qualitat del servei de menjador i convertir-lo en un projecte educatiu.

A l'agost, més serveis
Dues de les mocions que s'hi van presentar estaven relacionades amb els serveis municipals que s'ofereixen durant el mes d'agost al municipi. D'una banda, es va aprovar per unanimitat una moció presentada pel PP per garantir l'apertura del Casal d'Avis. Reyes Muñoz, regidora de Serveis Socials, va explicar que, obrint l'equipament 15 dies del mes d'agost, com s'havia fet enguany, s'estava provant la resposta dels usuaris. La bona acceptació va fer que el govern decidís apostar per l'obertura del Casal durant tot el mes d'agost el 2019.

La moció que presentava el PSC era més general, ja que demanava "l'obertura dels equipaments i serveis públics al mes d'agost". Es va aprovar per unanimitat, després de millores introduïdes per altres forces que implicaven la concreció d'equipaments, i el govern es va comprometre a iniciar un pla de viabilitat al respecte.

El plenari també va aprovar per unanimitat a la moció de C's per aturar la construcció de noves benzineres al municipi. La demanda presentada pel PDECAT per elaborar expedients de modificació d'ordenances fiscals va rebre el suport de totes les formacions polítiques amb representació al consistori a excepció de Decidim, així que també va quedar aprovada. Pel que fa a l'última moció, presentada pel grup socialista, per accedir a habitatges amb preus de lloguer justos i estables, es va aprovar amb els vots favorables d'ERC i Decidim i les abstencions de PP i C's.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal