fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
L'Ajuntament de Ripollet amplia en 1,2 M € l'apartat d'inversions del pressupost de 2021 -Plens- 26/03/2021

Gràcies al romanent de tresoreria de 2020, la modificació de crèdit aprovada al Ple de març permetrà, entre d'altres, augmentar la partida de millores a les escoles o portar a terme actuacions com l'adquisició del Celler cooperatiu i la urbanització del carrer de la Sagrera.

El Ple de març va donar el vistiplau a un expedient de modificació de crèdit per valor d'1.214.420 €, que es dedicaran a inversions de 2021, provinents del romanent de tresoreria del pressupost de l'any passat. Aquest acord es va aprovar amb el vot favorable del regidor no adscrit i de tots els grups municipals, a excepció del PSC, que hi va votar en contra. La proposta d'increment de la despesa es va presentar després de l'aprovació de la liquidació del pressupost de 2020, de la qual va donar compte l'alcalde a la sessió. L'expedient inclou l'ampliació de dues partides i la creació d'11 noves aplicacions pressupostàries, entre elles l'adquisició de patrimoni i mobiliari, la urbanització i pacificació de carrers o la compra de suports tàctils i microinformàtica.

L'Ajuntament de Ripollet amplia en 1,2 M € l'apartat d'inversions del pressupost de 2021 -Imatge 1-

Les partides que s'amplien són la de compra de maquinària, instal·lacions tècniques i utillatge, amb 175.000 €, i la de millora a les escoles, que passarà a tenir 185.000 €. Entre les partides de nova creació, l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, va destacar la d'adquisició de patrimoni, amb 570.000 €, on es contempla, entre d'altres, la compra del Celler cooperatiu. Com va explicar Osuna, la cooperativa està en procés de liquidació i consideren que "és el moment idoni per tal que, després de molts anys d'intentar-ho i de parlar-ne, l'Ajuntament pugui fer-se'l seu". L'alcalde també va explicar que ja s'han reunit amb la comissió liquidadora de la Cooperativa per tractar aquest tema. D'aquesta partida també es preveu adquirir la Torre de Can Mingrat, seu actual del CE l'Estel i propietat de l'Obra Social La Caixa.

Entre la resta de noves partides, també s'incorporen romanents per fer front a dos projectes aprovats el passat Ple Municipal, com són la reconversió de la font ornamental del Pavelló Joan Creus (23.500 €) i la urbanització del carrer de la Sagrera (90.000 €). També hi ha una incorporació de 40.000 € per a l'ampliació de la xarxa de càmeres de control de trànsit, que s'ubicaran a les parades de bus; 51.000 € per a nova equipació per a Policia Local i Protecció Civil; 78.300 € per a projectes de pacificació de la via pública; 10.000 € per a millores al Casal de Joves, i 80.000 € per a la compra de suports tàctils a la via pública i de microinformàtica, per fer front a les necessitats sorgides del teletreball. També s'ampliarà el pressupost amb 40.000 € per a l'adquisició de mobiliari, 26.620 € per a passos elevats, principalment a l'entorn de centres educatius, i 15.000 € per a la restauració de la placa de Can Mas, pel seu valor patrimonial.

Liquidació del pressupost de 2020
Com va explicar l'alcalde, Jose M. Osuna, la liquidació del pressupost de l'any 2020 ha estat "molt condicionada per la situació d'excepcionalitat" i els resultats de les diferents liquidacions mostren variacions molt importants entre les previsions inicials i el que finalment s'ha acabat executant. Tot i això, "i en part gràcies a la decisió del govern central de suspendre les regles fiscals, el resultat no és del tot negatiu per Ripollet", va assegurar l'alcalde. Així, el balanç pressupostari és d'uns 3 milions d'euros, que "dóna fe de la bona gestió econòmica feta, ja que hem tingut ingressos suficients per a la despesa que hem dut a terme", va explicar Osuna.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal