fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 16 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Noves convocatòries de subvencions i premis per enfortir l'economia local dins el Pla de Xoc -Economia- 02/12/2020

L'Ajuntament destina 20.000 € a dues línies d'ajut dirigides a subvencionar projectes d'economia social i de creació d'empreses. També ha convocat els premis a la innovació i els premis a l'associacionisme per a la promoció econòmica, amb una dotació de 3.600 € i 20.000 €, respectivament.

Noves convocatòries de subvencions i premis per enfortir l'economia local dins el Pla de Xoc -Imatge 1-
L'Ajuntament de Ripollet ha aprovat dues noves línies de subvencions en el marc del Pla de Xoc, per pal·liar els efectes negatius que està generant la pandèmia de la COVID-19 sobre l'activitat econòmica local. També ha aprovat dues convocatòries per a l'atorgament de premis a l'associacionisme local, per la dinamització econòmica del teixit productiu a Ripollet, i premis a la innovació, per tal d'incentivar i impulsar projectes innovadors en el municipi durant l'any 2020. Es tracta de dues de les 10 mesures que contempla el Pla de Xoc, sorgides de la subcomissió de Desenvolupament Econòmic, la major part d'elles ja en marxa.

Dues línies de subvenció 
Les subvencions aprovades, en règim de concurrència competitiva, del Departament d'Empresa i Comerç de l'Ajuntament de Ripollet, són per ajudar a finançar accions per a la promoció, difusió i/o organització d'esdeveniments, en l'àmbit de l'economia social, i accions d'emprenedoria, que permetin millorar la competitivitat del teixit econòmic de Ripollet. Les sol·licituds es poden tramitar, electrònicament, des d'avui i fins al pròxim 30 de desembre.

Es tracta de dues línies de subvenció per a accions de desenvolupament econòmic i el foment de l'ocupació realitzades durant l'any 2020, a les quals es destinaran un total de 20.000 €. Els destinataris de la subvenció són persones emprenedores i empreses que tinguin seu social, delegació o centre de treball al terme municipal de Ripollet.

Les línies de subvenció són les següents:
- Línia 1: accions per a la promoció, difusió i/o organització d'esdeveniments, en l'àmbit de l'economia social. Dotada amb 10.000 €.
- Línia 2: accions que permetin millorar la competitivitat del teixit econòmic de Ripollet (creació d'empreses). Dotada amb 10.000 €.

Un cop res rebin totes les candidatures i una vegada s'hagin analitzat, si d'una línia queda crèdit disponible, es traspassarà a l'altra, en cas necessari.

Donada l'actual situació, econòmicament crítica, en que es troben les entitats vinculades a l'ESS i les persones emprenedores, a conseqüència de la Covid-19, l'Ajuntament ha fixat que la subvenció atorgada pugui cobrir el 80% del cost total del projecte o acció presentada. L'objectiu és dinamitzar el teixit productiu local, amb un topall màxim per sol·licitud de 3.500 €.

La sol·licitud es presentarà telemàticament a través de la Seu electrònica. Poden consultar l'edicte de la convocatòria en el següent enllaç.

Premis a la dinamització i a la innovació
D'altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat aquest mateix dimarts, 1 de desembre, dues convocatòries de premis, d'una banda, per a l'atorgament de premis a l'associacionisme local per la dinamització econòmica del teixit productiu de Ripollet i, d'altra, per a l'atorgament de premis a la innovació per tal d'incentivar i impulsar projectes innovadors al municipi.

La primera convocatòria vol premiar a les entitats locals que han vetllat per l'impuls de la dinamització econòmica ripolletenca durant l'any 2020, combatent els efectes de la COVID-19. L'objectiu és donar-los suport per la seva dedicació, visibilitzar la seva tasca i fer un reconeixement institucional a aquestes entitats. Es tracta de cinc premis de 4.000 € cadascun.

La segona convocatòria vol donar suport i donar visibilitat a les empreses locals o agrupacions d'aquestes que han impulsat iniciatives innovadores. Aquest reconeixement pretén donar visibilitat a la seva iniciativa, mostrar-los el nostre reconeixement i a la vegada que puguin esdevenir una pràctica a replicar per la resta del teixit productiu. Les categories són les següents: Economia Circular, Sostenibilitat Energètica i Energies renovables i Cooperació entre empreses. Es tracta de nou premis per a cada convocatòria: 3 de 500 €, 3 de 400 € i 3 de 300 €.

En ambdós casos, les persones interessades a participar en el concurs hauran d'inscriure's gratuïtament al web www.ripollet.cat, entre l'1 i el 8 de desembre, a través d'una instància genèrica adreçada al Departament d'Empresa i Comerç. Les guanyadores del concurs es faran públiques el 18 de desembre, al web municipal i a les xarxes socials de l'Ajuntament.

Més Pla de Xoc
El pla de xoc també inclou una línia de treball per a la reconversió de negocis afectats per la COVID-19, a través del programa de la Diputació de Barcelona "SOS Mentoring". La partida pressupostària prevista s'ha pogut destinar a la contractació d'una consultora especialitzada per a la construcció del relat industrial i l'acompanyament en el procés de reindustrialització de Sintermetal. Altres mesures són la dinamització comercial, a través de la campanya de Nadal, així com la dinamització de la plaça de l'11 de setembre, amb l'organització del Merc'Art els dies 12 i 13 de desembre.

En la línia de digitalització comercial, s'han organitzat 3 cursos per donar resposta a les necessitats del teixit comercial. Els dies 21 i 23 de setembre es va dur a terme una formació sobre Negocis Locals: com atreure clients de proximitat per Internet, amb la participació de 13 persones. El mes d'octubre es va realitzar una altra formació sobre networking digital, amb 14 participants i al novembre es va fer un curs sobre 'Com fer que la web de la teva empresa sigui efectiva', amb 15 persones participants. Encara resta portar a terme formacions entorn ClicCat i la Targeta Més.

També s'està duent a terme un projecte de dinamització de locals buits i s'han iniciat els treballs per part d'una consultora especialitzada. Quant a l'impuls de la marca 'Ripollet', s'ha iniciat la gravació d'un vídeo sobre el teixit comercial i empresarial. Per últim, com a proposta del Pla de Xoc, també hi ha la creació d'un Viver d'empreses - Fablab. Ja s'han fet diferents reunions i es treballa en la licitació del Pla d'usos a través d'un procés participatiu.

Per a qualsevol dubte o consulta poden contactar via telefònica a 935 807 642 o per correu electrònic, a empresa@ripollet.cat o comerciutat@ripollet.cat.
NdP




AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal