fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Drets Socials
L'Ajuntament encarrega un nou estudi sobre la demanda de places de residència després de la COVID-19 -Drets Socials- 03/12/2020

L'any vinent espera tenir enllestits els plecs per a adjudicar la construcció i gestió de l'equipament, que formarà part de la plataforma de serveis per a la gent gran. 

El passat mes de novembre l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, acompanyat per la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz i tècnics de l'Àmbit de Drets socials, va reunir-se amb el Secretari d'Afers Socials i Famílies i tècnics dels serveis centrals del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Un dels acords de la reunió va ser el compromís, per part del consistori, d'elaborar un nou informe tècnic, complementari a l'estudi de viabilitat que es va presentar el mes de març, amb l'objectiu d'analitzar l'actual situació sociosanitària generada per la COVID-19.

L'Ajuntament encarrega un nou estudi sobre la demanda de places de residència després de la COVID-19 -Imatge 1-

La pandèmia ha impactat de forma important en la població més vulnerable, entre ella, la gent gran de les residències. És per això que es fa imprescindible fer una anàlisi acurada d'aquest impacte, tant des del punt de vista de com estar millor preparats per prevenir, gestionar i atendre situacions similars a la que estem vivint, com des del punt de vista de la demanda de la població i de l'oferta dels operadors.

La recollida de dades es realitzarà amb el suport de la Direcció General de Serveis Socials i l'informe serà elaborat per la mateixa empresa que va realitzar l'estudi de viabilitat, tenint en compte el seu coneixement sobre aquest tema.

Demanda d'augmentar les places concertades
El 2019 l'Ajuntament de Ripollet i el Departament van firmar un conveni de voluntats on s'acordava la concertació de 80 places de residència i 32 de centre de dia. Ateses les necessitats i demandes de la plataforma de serveis per a la gent gran, el govern municipal busca que la Generalitat augmenti el nombre de places concertades en una quinzena i espera tenir un compromís al respecte del Departament abans de les eleccions al Parlament del 14 de febrer. Tal com va avançar l'alcalde al passat Ple ordinari del mes de novembre, l'Ajuntament preveu que el 2021 finalitzi la redacció dels plecs de licitació, construcció i gestió de l'equipament.

Durant la reunió, que va servir per reprendre les converses que s'havien mantingut amb la Generalitat el passat mes de març, també es van tractar els canvis que s'estan impulsant des del govern català en matèria de residències després de la COVID-19, on Salut està adquirint competències en aquest àmbit. Segons fonts del Departament, la Generalitat està apostant per una sectorització del model residencial, amb l'objectiu d'afavorir que es puguin realitzar aïllaments i també poder atendre millor les característiques de la població resident, des d'un punt de vista de qualitat.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal