fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
ERC sol·licitarà al Parlament la compareixença del Comitè d'Empresa de Sintermetal -Economia- 13/07/2020

Esquerra Republicana sol·licitarà al Parlament de Catalunya la compareixença del Comitè d'Empresa de Sintermetal, empresa ripolletenca que la setmana passada va anunciar el tancament als seus treballadors. Després d'una reunió aquest matí entre membres del Comitè i representants d'ERC tant a nivell municipal com català, amb la presència del diputat al Parlament i membre de la Comissió de Treball Jordi Albert, el mateix Albert ha comunicat que demanaran la compareixença "aquesta mateixa setmana" per intentar que els membres del Comitè puguin exposar la seva problemàtica a les forces polítiques "abans que arribi l'agost", mes inhàbil pel que fa a l'activitat parlamentària.

ERC sol·licitarà al Parlament la compareixença del Comitè d'Empresa de Sintermetal -Imatge 1-ERC sol·licitarà al Parlament la compareixença del Comitè d'Empresa de Sintermetal -Imatge 2-

Segons Jordi Albert, la compareixença seria "interessant" especialment pel fet que Sintermetal forma part d'una multinacional com és el grup Samvardhana Motherson, de capital indi. En molts casos, segons apuntava el diputat d'ERC, "campen al seu aire i es troben amb unes reformes laborals que els permeten prendre decisions d'aquest tipus de forma unilateral, sense comptar amb els treballadors i treballadores i es troben un terreny normatiu molt abonat per prendre aquestes decisions".

Per part del Comitè d'Empresa, esperen que demà dimarts l'empresa els doni més detalls de com s'efectuarà el tancament, que serà de forma esglaonada entre setembre i desembre, i si hi haurà recol·locacions a altres empreses del grup o compensacions econòmiques per aquells que perdin la feina. Han estat molt crítics amb la gestió de l'empresa, especialment els últims anys quan asseguren que hi ha hagut "incapacitat per gestionar" i que s'han "llençat molts diners en inversions que han anat a les escombraries", i han reclamat conèixer més detalls de la situació d'una fàbrica que ha augmentat la producció després d'anunciar el tancament. Han assegurat també que se senten "enganyats" per la direcció de l'empresa, especialment al haver-los comunicat el tancament just una setmana després de la reincorporació després de l'ERTO.

JPL



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal