fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 6 de juny de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Ripollet referma el seu compromís en la lluita contra la pobresa energètica -Política- 09/09/2019

Després que molts Ajuntaments de Catalunya rebessin, a primers d'agost, una carta d'Endesa reclamant un suposat deute de les persones i famílies en condicions socials i econòmiques de vulnerabilitat, la setmana passada es produïen dues reunions per a consensuar la posició de les administracions locals catalanes. Ripollet i la resta d'ajuntaments han refermat el seu compromís en la lluita contra la pobresa energètica i treballen conjuntament en un nou model energètic i per dotar-se d'eines que els permeti executar la llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.

Ripollet referma el seu compromís en la lluita contra la pobresa energètica -Imatge 1-

El passat dimecres, 4 de setembre, va tenir lloc la primera reunió, convocada per la Diputació de Barcelona, que va comptar amb l'assistència de l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, juntament amb representants de 135 municipis més. En aquesta reunió es va establir la necessitat de fer un treball conjunt de totes les administracions implicades, per tal de cercar una solució que podria passar per un conveni amb la companyia subministradora i que donaria cobertura a tots els municipis de Catalunya. Aquest treball conjunt anirà liderat per la Generalitat de Catalunya. "El paper de la Generalitat no ha de ser el de fer front al deute, sinó el de dotar de recursos als ajuntaments perquè puguem executar la llei 24/2015", ha explicat la tinent d'alcalde de Serveis Socials, Habitatge i Urbanisme, Reyes Muñoz.

La segona reunió, celebrada el dijous, 5 de setembre, va tenir lloc a l'Ajuntament de Terrassa, amb l'assistència de la regidora Reyes Muñoz. Aquesta trobada va comptar amb representants de municipis de tot Catalunya, de l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i de la Taula del Tercer Sector. En aquesta reunió es va posar de manifest el compromís municipal en la defensa dels drets energètics, especialment de la ciutadania més vulnerable. Per això, s'està treballant en una declaració conjunta i una moció per a debatre en el proper Ple del mes de setembre, en suport a la llei 24/2015 i contra el tall del subministrament elèctric a famílies amb deutes de consum. Alguns dels punts importants que recolliria aquest text seria el no reconeixement de cap deute, demanant que sigui l'empresa la que es faci responsable, i la necessitat de treballar per un model energètic basat en el coneixement i la sostenibilitat.

NdPAGENDA

Horaris per a les sortides al carrer durant la fase 1

Sol·licitud de beques de menjador i de llibres i material escolar per al curs 2020-2021

Sol·licitud d'ajudes al lloguer per a famílies amb dificultats econòmiques per la COVID-19

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

TANCADA TEMPORALMENT Exposició. Protagonistes. Ripolletencs que deixen petjada

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal