fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El Flamenc i la pirotècnia protagonitzaran el Dia Internacional de la Dansa a Ripollet -Cultura- 12/04/2019

Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa el cartell de la 4ª edició del Dia Internacional de la Dansa a Ripollet, que es celebrarà els dies 3 i 4 de maig. Les principals novetats seran la Màster Class, que enguany serà de flamenc, l'itinerari de dansa, que es traslladarà a diversos punts del parc dels Pinetons, i el tastet de dansa d'enguany, que estrenarà el renovat pati del Centre Cultural. La cloenda de la jornada acabarà amb un espectacle que combinarà focs artificials i música al parc dels Pinetons, de la mà del ripolletenc Manuel Osuna, creador del castell de focs de Festa Major i de piromusicals com el de cap d'Any a Barcelona 2017 o del 40 aniversari del Teatre Lliure.

El Flamenc i la pirotècnia protagonitzaran el Dia Internacional de la Dansa a Ripollet -Imatge 1-El Flamenc i la pirotècnia protagonitzaran el Dia Internacional de la Dansa a Ripollet -Imatge 2-

El Dia Internacional de la Dansa 2019 està inclòs dins de l'any Scènica 2019, està co-organitzat pel Patronat d'Esports, el Patronat de Cultura, Bunkay Dansa, Dansa Jove, Urban Show (Epidemic) i SB Dance, a més de comptar el suport d'una quinzena d'associacions. Els encarregats de presentar el cartell han estat el regidor de Cultura, Oriol Mor; Noelia España de Danza Joven Noelia España i Juan López d'Epidemic Dance Show.

El DID també és una festa on compartir la passió per la Dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per a acostar-la a la ciutadania. Enguany, el DID pren especial rellevància al nostre municipi, en ser una de les activitats destacades de l'Any de les Arts Escèniques 2019 i presenta un programa on la dansa es barreja amb la música i el foc, omplint nous espais escènics durant el mes de maig.

Mor ha descrit la jornada com "una ocasió especial perquè persones de totes les edats puguin compartir la passió per la dansa" i ha volgut reforçar la importància de l'espectacle de la cloenda, "que combinarà foc i música de forma que recordarà a una dansa, una forma diferent i original de reivindicar com les arts escèniques poden ser molt diverses".

Noelia España ha coincidit amb Mor i ha afegit que "acabar una jornada amb un espectacle que uneixi a tothom, mirant al cel, és perfecte, en especial si la persona encarregada és de Ripollet". Juan López ha fet un incís sobre la diversitat d'estils que s'ofereixen any rere any, perquè "tots puguin gaudir la dansa a la seva manera" i ha agraït el canvi d'ubicació dels tastets de dansa. "Ens fa molta il·lusió a tots poder estrenar el nou pati del Centre Cultural, on tindrem un escenari més ample i podrem ballar més còmodament".

Aposta pel flamenc
Pel que fa a la resta de propostes del DID 2019, amb activitats els dies 3, 4 i 8 de maig, enguany s'ha apostat per la formació en la disciplina de flamenc. Així, divendres, dia 3, s'han programat dues masterclass a càrrec de Yolanda Cortés, per a diferents grups d'edat. Dissabte al matí, al nou escenari del pati del Centre Cultural, es farà el tastet de dansa, amb actuacions i classes de dansa en diferents disciplines. I a la tarda, les activitats es traslladaran al Parc del Pinetons. El programa finalitzarà el dimecres, 8 de maig, amb Lo.Li.Ta, de La Taimada a la Biblioteca Municipal. Es tracta d'una proposta que fusiona literatura i dansa, al voltant del personatge de la gran novel·la de Vladimir Nabokov.

Cal destacar que el programa del DID va començar el passat cap de setmana, amb la programació per part de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, de l'espectacle de la Companyia IT Dansa el divendres 5 d'abril. També forma part del programa l'espectacle familiar del passat diumenge al Teatre Auditori, a càrrec de la Cia. La petita Malumaluga.

A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal