fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El Dia Internacional dels Museus convida als equipaments a repensar i imaginar el seu futur -Cultura- 13/05/2021

El CIP Molí d'en Rata ha aprofitat els darrers mesos per repensar el futur de l'equipament i, alhora, enriquir la documentació i divulgació de la col·lecció local.

Un any més el CIP Molí d'en Rata se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus, impulsat per l'ICOM (Consell Internacional dels Museus) des de 1977. Enguany, encara amb pandèmia però amb possibilitat d'activitats presencials, el lema proposat per l'ICOM és "El futur dels museus: recuperar i reimaginar" i cada museu organitza activitats i jornades en funció de les seves disponibilitats i possibilitats que ofereixi el context sanitari del moment.

El Dia Internacional dels Museus convida als equipaments a repensar i imaginar el seu futur -Imatge 1-

La pandèmia també ha afectat l'activitat quotidiana del CIP Molí d'en Rata però alhora està suposant una oportunitat per replantejar i repensar el futur de l'equipament. En aquest sentit s'està treballant de manera interna en l'enriquiment, documentació i divulgació de la col·lecció. D'altra banda s'està elaborant un Pla estratègic de l'oferta educativa del patrimoni local, des de la vessant més àmplia de creació i divulgació del coneixement. Tant la col·lecció com l'oferta educativa són dos dels pilars fonamentals de l'equipament. Però sobretot s'està treballant per posar a la ciutadania al centre de tota activitat que es realitzi en i des del museu.

Un dels objectius del DIM és conscienciar sobre la importància dels museus com a responsables de salvaguardar el testimoni de la humanitat i el seu desenvolupament. Són institucions al servei de la societat que generen coneixement i pensament crític.

El DIM s'organitza cada any el 18 de maig o en dates properes i cada cop són més els museus que se sumen a aquesta iniciativa de la que formen part uns 37.000 museus de 158 països. El CIP Molí d'en Rata s'hi suma per 14è any consecutiu, ja que al 2020 també va oferir una important oferta online, motivada per la situació de confinament provocada per l'estat d'alarma.

Programa d'activitats
El programa d'aquest any el constitueixen activitats per a tot tipus de públic i està pensat especialment per poder donar veu a la ciutadania; alhora que ofereix l'oportunitat de visitar l'equipament:

- Representació de l'obra de teatre "Cosas que se olvidan fàcilmente" amb Xavier Bobés. Un espectacle en un espai sorpresa del museu, i on els objectes connecten amb les emocions de l'espectador.

- "Les veus del museu". El museu donarà veu a la ciutadania perquè triï una peça del museu o espai patrimonial del municipi i ens expliqui el perquè d'aquesta tria.

- Ens ajudes a repensar el museu? A través de les xarxes demanarem a la ciutadania què en sap i què n'espera d'un equipament destinat a la recerca, gestió i divulgació del patrimoni. Com volen que sigui el seu museu.

- Destacar també les visites guiades a les obres d'Andreu Solà perquè deixaran de ser visitables durant un temps, ja que l'equip del museu està treballant en la programació de noves exposicions. Tot i així, la recerca i estudi d'aquest polièdric personatge seguirà endavant, de la mà de la família de l'artista i de la UAB. Si encara no l'han visitat o volen tornar a gaudir-ne, no es poden perdre l'oportunitat.

Durant aquests dies, també es realitzaran visites guiades al Molí d'en Rata, un taller familiar al jardí del molí (a l'aire lliure i amb les mesures COVID-19) i activitats online, com el RipoQuiz i Els tresors del museu.


Icona Fitxer PDF - 4,56 Mb - DIM21_PROGRAMA.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal