fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 29 de març de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Uns 340 alumnes participaran divendres a la 29a edició del Dia de l'arbre -Medi Ambient- 12/04/2019

Aquest divendres, 12 d'abril, tindrà lloc la 29a edició del Dia de l'arbre a Ripollet, que comptarà, d'una banda, amb la participació de 278 alumnes de 6è de primària de set escoles del municipi i, d'altra banda, amb 59 alumnes dels cicles formatius de Grau Superior d'Educació Infantil i Integració Social de l'institut Lluís Companys. Entre tots plantaran una quarantena d'arbres a la zona de la pista d'atletisme del Poliesportiu Municipal.

Uns 340 alumnes participaran divendres a la 29a edició del Dia de l'arbre -Imatge 1-

Les escoles que hi participen són Francesc Escursell, Gassó i Vidal, Anselm Clavé, Tiana de la Riba, El Martinet, Fedac Ripollet i Sant Gabriel. La jornada, que tindrà lloc de 9.30 a 12.30 h, també comptarà amb el suport de la cooperativa Jardinet SCCL i de la Casa Natura. Aquesta activitat, a més d'una jornada de sensibilització sobre el valor dels arbres com a elements imprescindibles en la vida a la ciutat, també vol posar en valor la participació activa del jovent en la millora del seu entorn.

Les espècies d'arbre que es plantaran són freixe de fulla petita Raywood (Fraxinus), pebrer bord (Schinus molle) i xiprer (Cupressus sempervirens). Aquestes tres espècies, de capçada diferent, a més de donar ombra en aquest espai de pràctica esportiva, també enriquiran l'enjardinament de la zona, sense oblidar altres beneficis ecosistèmics com són depurar contaminants, ajudar a retenir humitat i ser l'hàbitat d'altres espècies. També s'ha tingut en compte la supervivència dels arbres que es planten en el clima mediterrani, caracteritzat per estius eixuts i temperatures elevades. Per aquest motiu s'ha dotat de reg gota a gota a tota la zona de plantació, per tal d'ajudar al creixement dels arbres sense malbaratar l'aigua.

NdPnoticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal