fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
La Dansa pren protagonisme a l'abril -Cultura- 29/04/2021

El proper 29 d'abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa. Des de fa uns anys, Ripollet se suma a aquesta iniciativa amb un programa d'activitats que duen a terme diferents entitats i col·lectius locals amb el suport de l'Ajuntament; aquest any, més que mai, per posar en valor aquest sector que s'ha vist tant afectat per la pandèmia.

La Dansa pren protagonisme a l'abril -Imatge 1-La Dansa pren protagonisme a l'abril -Imatge 2-

El tret de sortida va ser l'espectacle 'Blowing' que va programar el passat divendres, 9 d'abril, l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell al Teatre Auditori. Una producció de la companyia Múcab Dans, dirigida per Toni Mira, on la dansa, la música en directe i la tecnologia convidaran a l'espectador a volar per un món fantàstic.

A més, diumenge, 11 d'abril, la dansa va tornar a ser la protagonista del darrer espectacle de la temporada de la programació infantil Petit Mercat Vell amb el muntatge 'Klé', d'Addaura Teatre Visual. Un homenatge a l'artista suís Paul Klee.

Dansa Essencial
Un dels eixos de la celebració del Dia de la Dansa a Ripollet ha estat el fet de compartir la dansa en totes les seves expressions; després d'aquesta aturada obligatòria, és del tot necessari reivindicar la dansa com un aspecte essencial de la nostra cultura. La dansa com un vehicle de desenvolupament personal, físic i artístic.

Després de l'anterior edició del DID en què estàvem confinats, ara es recupera la presència a través d'una producció audiovisual gravada que es podrà visualitzar el proper 29 d'abril, a les 18 hores, al Teatre Auditori del Mercat Vell. Un muntatge visual col·lectiu en el que han participat una desena d'entitats, centres i gimnasos locals, i en el que podrem trobar peces, gravades aquests dies en un entorn segur com és el Teatre, i fragments de passades actuacions. Aquesta producció, anomenada 'Dansa Essencial', ens ha permès oferir la possibilitat a les entitats de tornar a assajar, i en alguns casos, retrobar-se amb l'escenari, permetent d'alguna manera que, malgrat les circumstàncies actuals, no es perdi l'essència del DID. 'Dansa Essencial' tindrà un únic passi el dijous 29 d'abril, a les 18 h, al Teatre Auditori, l'aforament serà reduït i les entrades gratuïtes es podran reservar al web teatreauditoridelmercatvell.cat.

Finalment, i seguint amb aquesta línia de recuperació de l'espai públic, l'Ajuntament està treballant en una programació d'estiu on la dansa i les arts escèniques també seran protagonistes.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal