fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 30 de març de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El #CarnavalBestial 2019 estrenarà un nou Cabraboc -Cultura- 25/01/2019


Les regidories de Cultura i Patrimoni han presentat aquest dijous el programa del Carnaval 2019, que sota el lema #CarnavalBestial protagonitzarÓ l'agenda cultural local del 27 de febrer al 6 de marš. Com a principals novetats, el regidor de Cultura, Oriol Mor i el de Patrimoni i Mem˛ria Hist˛rica, David Fontanals, han destacat la tornada a l'itinerari tradicional, el fi de festa de la rua amb els Rhythm 'n' Moyo, l'increment de les ajudes a les entitats participants i, especialment, l'estrena d'un nou Cabraboc, que s'ha encarregat al mateix autor de la Xamuskina i el Poll Foll.

El #CarnavalBestial 2019 estrenarà un nou Cabraboc -Imatge 1-El #CarnavalBestial 2019 estrenarà un nou Cabraboc -Imatge 2-El #CarnavalBestial 2019 estrenarà un nou Cabraboc -Imatge 3-El #CarnavalBestial 2019 estrenarà un nou Cabraboc -Imatge 4-

Nou Cabraboc
L'Ajuntament ha encarregat un nou Cabraboc, mÚs actual i portable, a l'escultor Ramon Aumedes, del taller Sarandaca, qui tambÚ recentment va crear la Xamuskina -inspirada en els dracs de forja de la fašana de Ca l'Argentera- i el popular Poll Foll. El nou Cabraboc mantindrÓ el carÓcter de l'antic i les dues cares, per˛ amb materials mÚs resistents i una estructura mÚs lleugera. La seva presentaciˇ serÓ el pr˛xim 27 de febrer, a la penjada al balcˇ de la rÓdio i el Ball del Vell i la Vella, de Diables i Gitanes de Ripollet. La figura del Cabraboc, que ha acompanyat el Carnaval al llarg de les darreres tres dŔcades, serÓ exposat al CIP MolÝ d'en Rata. El Cabraboc va nÚixer els anys 80, fruit d'iniciativa de la CRAC, a la Comissiˇ de Carnaval. Els darrers anys, el Cabraboc ha estat portat per Diables.

Tornada a l'intinerari original i altres canvis
La rua tornarÓ al seu recorregut tradicional, de SarriÓ de Ter fins al parc de Gassˇ Vargas. A mÚs, enguany les coreografies es faran en marxa, per tal d'agilitar el recorregut. AcabarÓ amb un final de festa, amb percussiˇ a cÓrrec del Rhythm 'n' Moyo, desprÚs de la bona acollida de la batucada espontÓnia que van muntar. L'any 2017 va haver-hi 18 comparses i 1.170 participants i l'any passat 20 comparses i 1.500 participants. Precisament per aix˛, el regidor ha anunciat l'increment de les ajudes, a mÚs de l'habitual cessiˇ d'equips de so. D'altra banda, es mantindrÓ el ball jove, per˛ sense concurs de disfresses, ja que darrerament havia perdut interŔs.
Els interessats en participar tenen fins al 15 de febrer per solĚlicitar equip de so i fins al 22 de febrer per formalitzar la inscripciˇ. Les bases del Carnaval estan al Centre Cultural i a ripollet.cat


RECORDANT EL CARNAVAL DE 2018


Icona Fitxer PDF - 1,12 Mb - ripollet-cul-carnaval-bases-2019.pdf 

noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal