fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 15 d'agost de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Serveis
L'Ajuntament presenta el SIAD i la campanya 'Quan jo vull' -Serveis- 24/01/2019

Les oficines de Drets Socials han acollit aquest migdia la presentació del Servei d'Informació i Atenció a les Dones, el SIAD Ripollet, i la campanya de promoció del servei, sota l'eslògan 'Quan jo vull'. La regidora de Polítiques de Gènere i Feminismes, Reyes Muñoz, acompanyada de la tècnica de l'àrea i les responsables del servei, ha presentat el SIAD com "una atenció integral i un treball interdisciplinari, partint de la resiliència i amb una mirada feminista".

L'Ajuntament presenta el SIAD i la campanya 'Quan jo vull' -Imatge 1-L'Ajuntament presenta el SIAD i la campanya 'Quan jo vull' -Imatge 2-
Muñoz també ha explicat que s'ha apostat per reforçar el servei, ampliant les hores d'atenció i donant cobertura també a joves a partir dels 16 anys. L'equip de SIAD està format per una agent de gènere, que fa la primera acollida i estableix el pla d'atenció individual; una psicòloga i una advocada. A més, el servei pot donar atenció, a través de les educadores socials de l'àrea, als fills i filles de les dones ateses, en cas que sigui necessari. Tot i ser un servei enfocat a la dona, el SIAD també realitza la primera acollida a persones LGTBI que pateixen o hagin patit violència o discriminació per la seva condició sexual o de gènere.

El SIAD, que es va reprendre l'estiu passat, després de nou mesos gairebé inactiu, s'ofereix ara a través d'una licitació per dos anys, prorrogable a quatre, adjudicada a la Fundació AGI. A banda d'atendre aquelles persones que demanen cita prèvia a través del telèfon 935 046 040 o del correu electrònic siad@ripollet.cat, també reben persones derivades d'altres serveis, municipals o externs, com poden ser els centres sanitaris o Policia Local. De setembre a desembre de 2018, el SIAD va atendre un total de 43 dones, la major part víctimes de violència masclista.

'Quan jo vull'
Amb aquest missatge clar i concís, el SIAD vol donar-se a conèixer i apropar-se a les dones, ja sigui en situació de violència masclista, conflictes o necessitats socials, psicològiques o jurídiques, per dir-les que poden adreçar-se al servei quan elles vulguin, "per tal d'acompanyar-les i ajudar-les a prendre decisions respecte a la situació que viuen", com ha explicat l'agent de gènere, Noemí De la Hera. Es tracta d'un missatge positiu, d'apoderament de la dona, en la línia de la campanya 'Només sí vol dir sí'.

Per tal de fer la difusió adequada, a més de la cartelleria general, l'Ajuntament ha editat 5.000 díptics explicatius i 2.000 xapes amb el lema 'Quan jo vull', que repartirà a equipaments i centres educatius. També muntarà un estand el pròxim dimecres, 6 de febrer, a la zona del Mercat Setmanal, i el divendres, 8 de febrer, a la plaça d'Emma Maleras, de 10.30 a 12.30 h.
NdPnoticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal