fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 21 d'octubre de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
El Mercat municipal passa a obrir els dimecres a la tarda i estrena l'aula de cuina -Economia- 18/04/2018

El pr˛xim 25 d'abril serÓ el primer dimecres que el Mercat municipal obri a la tarda, de 17 a 20 hores, ampliant el seu horari comercial. Aquella mateixa tarda es donarÓ inici al projecte "La cuina de Ripollet", una iniciativa que mostrarÓ la riquesa gastron˛mica de la ciutat, aixÝ com la qualitat i varietat dels productes que s'ofereixen al Mercat municipal. Els primers tallers de cuina, programats setmanalment fins al juliol, aniran a cÓrrec d'alumnes de l'Oficina de catalÓ, paradistes i restauradors.

El Mercat municipal passa a obrir els dimecres a la tarda i estrena l'aula de cuina -Imatge 1-El Mercat municipal passa a obrir els dimecres a la tarda i estrena l'aula de cuina -Imatge 2-El Mercat municipal passa a obrir els dimecres a la tarda i estrena l'aula de cuina -Imatge 3-El Mercat municipal passa a obrir els dimecres a la tarda i estrena l'aula de cuina -Imatge 4-

"La cuina de Ripollet" Ús un projecte endegat per la regidoria de Comerš de l'Ajuntament, amb el suport del Consorci de Normalitzaciˇ LingŘÝstica. Es durÓ a terme a L'aula de cuina del Mercat, que acollirÓ setze jornades de cuina, amb la voluntat de dinamitzar el Mercat i visualitzar, de la mÓ de parades, restauradors i persones voluntÓries, la diversitat gastron˛mica de la ciutat, des d'una vessant intercultural.

"╔s un projecte molt xulo i engrescador que converteix el Mercat en un espai de convivŔncia", ha assegurat la primera tinent d'Alcalde, Pilar Castillejo, durant la presentaciˇ, aquest dimarts, 17 d'abril, de l'aula de cuina. La regidora de Comerš, Ind˙stria i Turisme i Mercat Municipal ha estat acompanyada per la Directora del Centre de Normalitzaciˇ LingŘÝstica, Montserrat Trilles; els paradistes del Mercat Susana RodrÝguez i Manolo Mor; el cuiner Albert JanÚ, de Ca L'Elvira i dues alumnes dels cursos de catalÓ que colĚlaboren amb el projecte.

En aquestes jornades podrem conŔixer receptes del Marroc, de R˙ssia, de Venešuela, del Per˙, de l'═ndia, d'Hondures, de Nicaragua, de Cuba, de l'Equador i de Guinea Conakry. A mÚs, el Mercat promocionarÓ la qualitat i proximitat dels seus productes, amb receptes com el fricandˇ de carn de cavall, la guatita feta amb menuts, les galtes a la xocolata, postres com el Red Velvet, i plats dels bars de Mercat, com ara les patates a la importÓncia, d'origen lleonŔs, els callos i la ja clÓssica truita de patates. En el tancament d'aquestes jornades, gaudirem del pollastre rostit a l'estil de Ca L'Elvira. Albert JanÚ, cuiner d'aquest establiment, reconeixia haver-se engrescat amb aquest projecte i ha explicat que "fer servir el Mercat per apropar altres cultures i donar-li vida a travÚs de la cuina, a mi que soc cuiner, em sembla molt bÚ". Susana RodrÝguez, paradista del Mercat, explicava, per la seva part, que amb aquesta iniciativa "pots ensenyar a la gent que amb el teu producte es pot cuinar de tot i que no ens hem de limitar a cuinar hamburgueses o bistecs".

Les receptes treballades seran enregistrades en vÝdeo amb l'objectiu de compartir-les a travÚs de les xarxes socials. Posteriorment, seran editades en un llibret.

R.H.



noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal