fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 6 de juny de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
El Mercat municipal passa a obrir els dimecres a la tarda i estrena l'aula de cuina -Economia- 18/04/2018

El pròxim 25 d'abril serà el primer dimecres que el Mercat municipal obri a la tarda, de 17 a 20 hores, ampliant el seu horari comercial. Aquella mateixa tarda es donarà inici al projecte "La cuina de Ripollet", una iniciativa que mostrarà la riquesa gastronòmica de la ciutat, així com la qualitat i varietat dels productes que s'ofereixen al Mercat municipal. Els primers tallers de cuina, programats setmanalment fins al juliol, aniran a càrrec d'alumnes de l'Oficina de català, paradistes i restauradors.

El Mercat municipal passa a obrir els dimecres a la tarda i estrena l'aula de cuina -Imatge 1-El Mercat municipal passa a obrir els dimecres a la tarda i estrena l'aula de cuina -Imatge 2-El Mercat municipal passa a obrir els dimecres a la tarda i estrena l'aula de cuina -Imatge 3-El Mercat municipal passa a obrir els dimecres a la tarda i estrena l'aula de cuina -Imatge 4-

"La cuina de Ripollet" és un projecte endegat per la regidoria de Comerç de l'Ajuntament, amb el suport del Consorci de Normalització Lingüística. Es durà a terme a L'aula de cuina del Mercat, que acollirà setze jornades de cuina, amb la voluntat de dinamitzar el Mercat i visualitzar, de la mà de parades, restauradors i persones voluntàries, la diversitat gastronòmica de la ciutat, des d'una vessant intercultural.

"És un projecte molt xulo i engrescador que converteix el Mercat en un espai de convivència", ha assegurat la primera tinent d'Alcalde, Pilar Castillejo, durant la presentació, aquest dimarts, 17 d'abril, de l'aula de cuina. La regidora de Comerç, Indústria i Turisme i Mercat Municipal ha estat acompanyada per la Directora del Centre de Normalització Lingüística, Montserrat Trilles; els paradistes del Mercat Susana Rodríguez i Manolo Mor; el cuiner Albert Jané, de Ca L'Elvira i dues alumnes dels cursos de català que col·laboren amb el projecte.

En aquestes jornades podrem conèixer receptes del Marroc, de Rússia, de Veneçuela, del Perú, de l'Índia, d'Hondures, de Nicaragua, de Cuba, de l'Equador i de Guinea Conakry. A més, el Mercat promocionarà la qualitat i proximitat dels seus productes, amb receptes com el fricandó de carn de cavall, la guatita feta amb menuts, les galtes a la xocolata, postres com el Red Velvet, i plats dels bars de Mercat, com ara les patates a la importància, d'origen lleonès, els callos i la ja clàssica truita de patates. En el tancament d'aquestes jornades, gaudirem del pollastre rostit a l'estil de Ca L'Elvira. Albert Jané, cuiner d'aquest establiment, reconeixia haver-se engrescat amb aquest projecte i ha explicat que "fer servir el Mercat per apropar altres cultures i donar-li vida a través de la cuina, a mi que soc cuiner, em sembla molt bé". Susana Rodríguez, paradista del Mercat, explicava, per la seva part, que amb aquesta iniciativa "pots ensenyar a la gent que amb el teu producte es pot cuinar de tot i que no ens hem de limitar a cuinar hamburgueses o bistecs".

Les receptes treballades seran enregistrades en vídeo amb l'objectiu de compartir-les a través de les xarxes socials. Posteriorment, seran editades en un llibret.

R.H.AGENDA

Horaris per a les sortides al carrer durant la fase 1

Sol·licitud de beques de menjador i de llibres i material escolar per al curs 2020-2021

Sol·licitud d'ajudes al lloguer per a famílies amb dificultats econòmiques per la COVID-19

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

TANCADA TEMPORALMENT Exposició. Protagonistes. Ripolletencs que deixen petjada

TANCADA TEMPORALMENT Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal