fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 24 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
La Biblioteca supera amb nota el 2017 -Cultura- 31/01/2018

La Biblioteca Municipal ha arribat als 87.347 usuaris, el 2017. Aquesta xifra representa 8.000 visitants més respecte de l'any anterior i suposa més de 350 usuaris diaris de mitjana.
El 2017 va acabar amb 13.443 ciutadans amb carnet de la Biblioteca, és a dir, el 35% de la població de Ripollet ja n'és sòcia i pot accedir de forma gratuïta a tots els serveis que ofereix l'equipament. Només aquest any, s'han tramitat 691 nous usuaris, la gran majoria d'ells infants.

La Biblioteca supera amb nota el 2017  -Imatge 1-

El fons documental de la Biblioteca ha arribat als 44.730 documents, entre llibres, pel·lícules i discos i s'han realitzat 45.301 préstecs. Les novel·les i els llibres infantils són els documents més sol·licitats. Aquestes són les novel·les i DVDs més prestats durant el 2017:

Novel·les:
Ofrenda a la tormenta, de Dolores Redondo
Un Seductor sin corazón, de Lisa Kleypas
La Cocinera, de Coia Valls
Mi color favorito es verte, de Pilar Eyre
Sin límites, de Jussi Adler-Olsen

Llibres infantils:
Vella escola, de Jeff Kinney
Xunguis vs. Monstruos, de Joaquín Cera i J.C. Ramis
Els Calçotets de l'ós blanc, de Tupera Tupera
Busca i troba... Ideafix, de René Goscinny i Albert Uderzo

Pel·lícules:
La Modista
It follows
Snowpiercer
Green room
Mi casa en París

Els serveis relacionats amb l'accés a les noves tecnologies també han vist incrementat el seu ús: 5.942 usuaris han fet servir el servei d'Internet i ofimàtica de la Biblioteca i uns 6.142 usuaris han fet ús del servei gratuït de Wi-Fi.

Èxit de les activitats
L'increment més gran ha estat, sens dubte, el nombre d'activitats de foment de la lectura i cultural que la biblioteca ha organitzat al llarg de l'any. El passat 2017, es van realitzar 106 activitats, amb una participació de més de 3.180 assistents, superant les 77 activitats i els 1.872 assistents del 2016.

Amb la celebració de l'Any del Llibre a Ripollet, s'espera que la Biblioteca augmenti encara més el nombre d'activitats que realitzarà i acollirà. Un dels objectius de l'equipament, serà trencar la idea preconcebuda que la Biblioteca és bàsicament un edifici i estendre el servei bibliotecari, els llibres i la lectura arreu del municipi.

La Biblioteca a les xarxes socials
La Biblioteca està present a les xarxes socials i publica totes les seves activitats a Facebook i Twitter. A més, té un blog on comparteix informació d'interès, sense oblidar-nos de la web municipal de cultura que recull tota l'actualitat informativa cultural.

L'horari d'apertura al públic de la Biblioteca és dimecres i dijous, de 9.45 a 14 h; de dilluns a divendres, de 16 a 20.30 h i dissabtes de 10 a 14 h.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal