fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 6 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El CIP Molí d'en Rata exposa materials inèdits d'Andreu Solà -Cultura- 31/01/2018

"Andreu Solà. Un ripolletenc a la Catalunya Modernista" és el títol de l'exposició que torna al Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata, fins a finals del 2018, després d'una temporada protagonitzada per altres exposicions a l'equipament. La mostra és una aproximació a la figura del pintor, il·lustrador, fotògraf i articulista ripolletenc a través de la seva obra. L'objectiu, explica Elena Vilalta, tècnica de patrimoni, "és que Ripollet acabi sent el centre de referència de la figura d'Andreu Solà".

El CIP Molí d'en Rata exposa materials inèdits d'Andreu Solà -Imatge 1-El CIP Molí d'en Rata exposa materials inèdits d'Andreu Solà -Imatge 2-El CIP Molí d'en Rata exposa materials inèdits d'Andreu Solà -Imatge 3-

L'exposició acosta les obres originals d'Andreu Solà (1863-1902) a tota la ciutadania i reivindica la seva figura i obra, que va quedar-se molt amagada dins l'àmbit familiar, com a testimoni de l'època modernista. Solà va estudiar a l'Escola de Belles Arts de Barcelona i a Madrid i va viure uns mesos a París, on va entrar en contacte amb els precursors del modernisme català.

La major part d'obres de l'exposició són pictòriques, tot i que hi ha esbossos, reproduccions d'articles i il·lustracions, com les del Dietari d'un pelegrí a Terra Santa, de Verdaguer. L'obra d'Andreu Solà permet conèixer com era Ripollet al segle XIX, ja que retrata com eren els paisatges del seu entorn.

La mostra també exposa material inèdit: tres medalles de reconeixement nacional que va rebre Solà, donacions de la família al CIP. L'equipament també disposa de la paleta del pintor, que pròximament sortirà a la sala d'exposicions.

L'horari d'obertura al públic és els dimarts i dimecres, de 9.30 a 13 h i de 16 a 20 h; els dijous, de 16 a 20 h; i l'últim diumenge de mes, d'11 a 14 h.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal