fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Multitudinari Sant Jordi 2017, empoderant els autors vallesans i la col·laboració entre entitats -Cultura- 24/04/2017

La Rambla de Sant Jordi i de Sant Esteve, així com les places del Molí i Pere Quart van ser aquest diumenge, 23 d'abril, el centre neuràlgic de la cultura i la literatura, amb un gran nombre d'activitats que van aplegar un nombrós públic durant tot el dia. Una jornada on es va posar en valor la figura de l'escriptor vallesà Pere Quart, pseudònim de Joan Oliver; revaloritzant també aquest espai, dedicat tot el cap de setmana a la lectura i els llibres. Llibres de papereries locals i llibres del Racó de les lletres locals, amb tres novetats aquest 2017. Una diada que, a més, va ser un magnífic aparador per a les més de 70 entitats locals que van participar al 30è Sant Jordi a la Rambla, organitzat per la CRAC.

Multitudinari Sant Jordi 2017, empoderant els autors vallesans i la col·laboració entre entitats -Imatge 1-Multitudinari Sant Jordi 2017, empoderant els autors vallesans i la col·laboració entre entitats -Imatge 2-Multitudinari Sant Jordi 2017, empoderant els autors vallesans i la col·laboració entre entitats -Imatge 3-Multitudinari Sant Jordi 2017, empoderant els autors vallesans i la col·laboració entre entitats -Imatge 4-Multitudinari Sant Jordi 2017, empoderant els autors vallesans i la col·laboració entre entitats -Imatge 5-

Tant dissabte com diumenge, a la plaça de Pere Quart, petits i grans van poder gaudir de la Carpa del Drac. Un espai on dissabte a la tarda, Open Cultural Center va presentar el llibre Amic meu! El viatge dels refugiats explicat i dibuixat amb ulls d'infant i tot seguit, la Societat Coral "El Vallès" va realitzar un recital de poesies de Joan Oliver i Anselm Clavé. Diumenge va acollir diversos tallers, contacontes i el lliurament d'una vintena de premis del concurs lingüístic 'A l'abril, cada paraula val per mil' del Consorci de Normalització Lingüística i la Unió de Comerciants de Ripollet.

La jornada de diumenge va començar a les 10, amb la 30a edició del Sant Jordi a la Rambla de la CRAC, on van participar un total de 72 entitats de caire cultural, esportiu, polític i social i unes 40 parades d'artesania. També es va instal·lar un espai infantil i juvenil a la plaça del Molí i durant tot el matí un bon nombre d'entitats van participar a la marató de ball i exhibicions a l'escenari habilitat a la rambla de Sant Esteve.

A les onze, el focus es va posar en la (re)inauguració de la plaça de Pere Quart. Un acte que va comptar amb la presència d'una emocionada Sílvia Oliver, filla del poeta sabadellenc, i de l'escultor Salvador Mañosa, autor de l'escultura de Joan Oliver que es va descobrir durant l'acte. També es van descobrir les jardineres de la plaça, que ara mostren fragments del poeta sabadellenc. Durant l'acte els Grallers dels Gegants de Ripollet van tocar diverses peces.

A les dotze del migdia, al Racó de les lletres locals de la plaça de Pere Quart, l'Alba, la pintora de somnis, va signar exemplars del seu llibre 'Mama naturaleza', on ha il·lustrat els poemes de Julia Pérez. També hi van ser presents Valentín Roma, amb la seva primera novel·la 'El enfermero de Lenin' i Samuel Valiente amb 'Solo'. El Racó també va instal·lar durant tot el dia catorze punts d'intercanvi de llibres, amb la col·laboració del Rastro Reto.

Diumenge a migdia, a més, al Centre Cultural es va inaugurar la mostra dels treballs dels alumnes dels tallers d'art, titulada 'Lletra i música' i dedicada als 140 anys de la Societat Coral "El Vallès", que es podrà visitar fins l'11 de maig a la Sala d'Art. La jornada es va tancar amb dos espectacles. D'una banda, el divertit espectacle familiar organitzat per la CRAC sobre la llegenda de Sant Jordi. I d'altra banda, l'espectacle Encara, Pere Quart. Trenta poemes de Pere Quart, que es va fer a la baixada del Mercat.

Al final del dia, la il·lusió s'havia transformat en cansament, però sobretot en la satisfacció de les moltes persones i entitats que van organitzar, col·laborar o participar a la jornada, fent possible una gran diada de Sant Jordi a Ripollet.
Recordem que el grup motor del programa ha estat format per l'AFA de l'escola Els Pinetons, l'Associació Cultural i el CFA Jaume Tuset, l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, la Biblioteca Municipal, la CRAC, les llibreries locals, l'Oficina de Català i el Racó de les lletres locals.

Els actes finalitzaran aquest dimarts, 25 d'abril, al CFA Jaume Tuset, a partir de les 11 h, amb un recital de contes i la relectura de la llegenda de Sant Jordi a càrrec dels membres dels tallers de tertúlia literària i conversa en català del centre.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal