fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
La Comissió d'Afers Socials i Famílies del Parlament aprova iniciar el projecte de la residència -Política- 14/12/2016

La Comissió d'Afers Socials i Famílies del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres, 14 de desembre, la proposta de resolució sobre la dotació d'una residència i centre de dia per a la gent gran a Ripollet. Aquesta proposta, que ha estat presentada pel Partit Popular, compta amb tres punts. En primer lloc, deixar constància de la necessitat d'aquest equipament. El segon punt és iniciar les gestions i tramitacions necessàries, amb l'Ajuntament, per tirar endavant la seva construcció. I, en tercer lloc, incloure als pressupostos del 2017 les dotacions necessàries que permetin el projecte. En la votació, els dos primers punts han rebut la unanimitat per part de tots els grups parlamentaris. En el tercer punt, el grup de Junts pel Sí s'ha abstingut, ja que havia presentat una esmena que finalment el PP ha desestimat. Així doncs, el Parlament de Catalunya accepta incloure una partida en els pressupostos de l'any vinent, amb la qual es podrà iniciar el projecte.

La Comissió d'Afers Socials i Famílies del Parlament aprova iniciar el projecte de la residència -Imatge 1-La Comissió d'Afers Socials i Famílies del Parlament aprova iniciar el projecte de la residència -Imatge 2-

Durant la presentació de la proposta i el seu debat, el Partit Popular ha recordat de la necessitat d'aquest equipament i ha assenyalat que hi ha més de 200 ripolletencs en llista d'espera per a una plaça de residència. Els populars han criticat el govern municipal de Ripollet de lentitud en debatre aquesta reivindicació i de no fer una proposta clara. Per la seva banda, els representants de Catalunya Sí que es Pot i la CUP han defensat l'equip de govern Ripollet. Argumenten que, malgrat no tenir competències, està sumant voluntats, debatent el model de residència i reservant recursos per tirar endavant el projecte.

Esmena rebutjada
Per la seva banda, els grups de Junts pel Sí i Partit dels Socialistes s'han criticat mútuament en relació a la Programació Territorial 2015-2018. JxS ha presentat una esmena, en la qual supeditava la inclusió de la partida per a la residència en els pressupostos del 2017 a la Programació Territorial, un document que recull les inversions previstes per a aquest trienni. Els socialistes han criticat la Programació, ja que segons han explicat no té detallades les inversions previstes. Finalment l'esmena ha estat rebutjada per aquesta manca de concreció de la Programació Territorial, segons ha argumentat el PP. Malgrat tot, la proposta de resolució del projecte de la residència ha tirat endavant.

Al debat de la Comissió d'Afers Socials i Famílies, hi ha assistit una representació del Club de Jubilats i Pensionistes de Ripollet, principal entitat defensora d'aquesta reivindicació. Tots els grups parlamentaris els han donat la benvinguda i han agraït el seu compromís respecte a aquest tema. Cal recordar que el Club es va reunir amb els diferents grups i els seus representants per a presentar-los la proposta de la residència per a la gent gran.

Fotos: Vista general de la Comissió, i el representant del PP, Fernando Sánchez Costa.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal