fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 24 de maig de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Els equips d'atenció primària ofereixen als seus pacients la planificació de decisions anticipades -Sanitat- 15/12/2016

L'Institut Català de la Salut, a través dels centres d'atenció primària, ofereix als ciutadans la possibilitat d'exercir el seu dret a planificar de manera anticipada les seves decisions relatives al procés d'atenció sanitària. Aquesta planificació permet a una persona major d'edat, amb plena competència, expressar els seus valors i les seves preferències i especificar les instruccions relatives a les decisions clíniques que caldrà tenir en compte davant el seu procés de malaltia i també modificar-les segons la seva evolució. És per aquest motiu que hi ha el Pla de decisions anticipades (PDA).

Els equips d'atenció primària ofereixen als seus pacients la planificació de decisions anticipades -Imatge 1-

És un procés de presa de decisions davant situacions de complexitat clínica o malaltia greu que es preveu probable a més o menys curt termini, o bé en situació de final de vida, especialment en aquelles circumstàncies en què la persona interessada no estigui en condicions de poder decidir. L'objectiu és millorar l'atenció d'acord amb els criteris de la persona i les possibilitats clíniques.

La persona ha de comptar amb el suport dels professionals sanitaris o socials de referència i de confiança en el decurs del procés de planificació de les decisions anticipades.

Què s'aconsegueix amb el PDA?
· Una atenció respectuosa amb els valors del pacient.
· Compartir les preferències i l'aclariment de les preocupacions amb tots els professionals que, arribat el moment, intervindran en la situació de final de vida.
· Facilitar l'actuació dels professionals davant d'una situació previsible d'emergència.
· Disminuir l'estrès a l'hora de prendre decisions complexes i, al mateix temps, l'angoixa i la sensació d'incertesa.
· Alleugerir la responsabilitat dels familiars davant la presa de decisions en situacions en què el malalt o malalta no pugui decidir.

Per resoldre qualsevol dubte sobre tot el que representa la planificació de decisions anticipades, poden adreçar-se als centres d'atenció primària de Ripollet, els Pinetons o la Farigola.

També trobaran més informació cercant al web Canal Salut.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal