fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
El consistori decideix retirar els símbols feixistes que resten al municipi -Societat- 14/12/2016

L'Ajuntament ha anunciat aquest dimecres, 13 de desembre, la decisió de procedir a retirar els símbols feixistes que encara resten al municipi, principalment una vintena de plaques a façanes d'habitatges, de l'època franquista, així com la substitució d'un monòlit que hi ha al cementiri municipal i que inicialment s'havia ubicat a la plaça de la Constitució, en memòria dels "caiguts i màrtirs". Aquest monòlit serà substituït per un altre el pròxim 26 de gener, dia d'entrada de les tropes franquistes a Ripollet, l'any 1939. Segons ha explicat el regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals, "a dia d'avui no té sentit l'exhibició de simbologia feixista a l'espai públic i menys encara a dependències municipals".

El consistori decideix retirar els símbols feixistes que resten al municipi -Imatge 1-El consistori decideix retirar els símbols feixistes que resten al municipi -Imatge 2-El consistori decideix retirar els símbols feixistes que resten al municipi -Imatge 3-

En aquests moments s'està revisant el cens que en el seu moment va iniciar el Memorial Democràtic de la Generalitat i que va quedar incomplert. El consistori està ara en tràmits d'inventariar el que queda i obrirà un període d'informació pública per a que les comunitats de veïns afectades decideixin si retiren les plaques o s'encarrega la Brigada Municipal de fer-ho. Pel que fa al monòlit del cementiri municipal, aquest serà dipositat al CIP Molí d'en Rata i substituït per "un altre amb llenguatge i estètica d'acord amb els temps democràtics", ha explicat Fontanals.

El consistori no descarta portar a terme altres mesures, com ara la revisió de la nomenclatura dels carrers, tot i que aquest procés "requereix de més participació i punts de vista", explicava Fontanals.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal