fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Es presenta la primera campanya conjunta de les entitats econòmiques de Ripollet amb motiu de Nadal -Economia- 30/11/2016

Les entitats econòmiques de Ripollet i l'Ajuntament de Ripollet s'han unit enguany per tirar endavant una campanya de Nadal conjunta. Els objectius són dinamitzar el comerç de la vila, però també sensibilitzar sobre la convivència i la solidaritat vers les persones en risc d'exclusió social.

Es presenta la primera campanya conjunta de les entitats econòmiques de Ripollet amb motiu de Nadal -Imatge 1-Es presenta la primera campanya conjunta de les entitats econòmiques de Ripollet amb motiu de Nadal -Imatge 2-Es presenta la primera campanya conjunta de les entitats econòmiques de Ripollet amb motiu de Nadal -Imatge 3-Es presenta la primera campanya conjunta de les entitats econòmiques de Ripollet amb motiu de Nadal -Imatge 4-Es presenta la primera campanya conjunta de les entitats econòmiques de Ripollet amb motiu de Nadal -Imatge 5-

És la primera vegada que les diverses entitats econòmiques de Ripollet s'uneixen per oferir a la ciutadania una campanya nadalenca conjunta. Enguany la Unió de Comerciants (UCR), el Mercat Municipal, el Gremi d'Hostaleria i Turisme i el Gremi d'Instal·ladors i PIMES del Metall, amb el suport de l'Ajuntament de Ripollet, han cooperat per tirar endavant una campanya de Nadal que té un doble vessant. Per una banda, es vol dinamitzar el comerç de la vila, oferint premis per als seus clients. Però, per altra banda i igual d'important, la campanya és també un projecte solidari i sensibilitzador. Amb aquesta campanya es vol reinvertir els recursos a Ripollet, i conscienciar vers les persones en risc d'exclusió social o en el món laboral. La campanya es va presentar aquest dimarts, 29 de novembre, a la plaça de Pere Quart, amb la presència de l'alcalde, José M. Osuna, la regidora i 1a tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, els representants de les entitats econòmiques i els usuaris i responsables del Centre Ocupacional Aspasur.

Un bosc solidari
La campanya de Nadal tindrà el seu cantó més solidari en l'anomenat Bosc Social i Solidari de Ripollet. Les entitats i l'Ajuntament han col·laborat amb el Centre Ocupacional d'Aspasur en l'elaboració d'uns arbres que portaran missatges de convivència i esperança. L'Ajuntament de Ripollet ha administrat els materials i ha assumit els costos del projecte, uns 10.000 euros. Tots els materials han estat adquirits a empreses ripolletenques.

Per la seva banda, els usuaris del Centre Aspasur, persones amb diferents graus de discapacitat intel·lectual, han elaborat amb les seves mans aquest bosc d'arbres solidaris. Els missatges de civisme, empatia i amor es podran trobar a tots els establiments adherits, unes 90 botigues, a les seus de les entitats ripolletenques, i a tots els equipaments municipals.

En aquest projecte hi han pres part uns 40 usuaris d'Aspasur durant 2 mesos. Finalment s'han realitzat un total de 300 arbres. "Els usuaris d'Aspasur i els seus monitors hi han posat tota la seva creativitat, il·lusió i passió; els han fet d'un a un, manualment, amb molt d'amor, i han demostrat moltes habilitats, perquè no ha estat una tasca fàcil", explica Joana Coromines, directora del Centre Ocupacional Aspasur. "El missatge que han volgut transmetre és que, tot i tenir una discapacitat, tots ells tenen capacitat per fer coses, fer-les amb il·lusió i fer-les bé; els nostres usuaris han volgut demostrar que són ciutadans actius i que poden aportar coses interessants", indica Coromines.

Promoció del comerç local
La campanya de Nadal òbviament també té el seu vessant econòmic. Un caràcter comercial que es veu reforçat amb la col·laboració entre les quatre entitats econòmiques. També és la primera vegada que les entitats cooperen en una campanya promocional, amb la finalitat de dinamitzar el comerç local. El suport del consistori ha estat bàsic, amb l'objectiu de sumar encara més esforços en la promoció dels establiments de la vila. "L'entesa entre les entitats econòmiques de Ripollet és molt interessant, ja que no té sentit anar per separat", explica l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, i afegeix: "el que compartim tots és la voluntat de desenvolupament econòmic i social del municipi". Osuna ha insistit en el fet que la campanya respon a la necessitat que "tothom faci pinya en aquesta complicada situació econòmica i social, i que amb la col·laboració de l'Ajuntament i les entitats socials seguim avançant com a municipi i com a societat". Per la seva banda, Sergi Samper, portaveu de les entitats econòmiques, va assegurar que la entesa entre les associacions empresarials ha estat complerta i que l'experiència es podria repetir en d'altres ocasions. "El treball conjunt porta feina, però veus que, si es té interès en cooperar, el resultat final és molt més positiu que treballar per separat", ha afirmat Samper.

La idea final és que les compres de Nadal es quedin a Ripollet, que els veïns no hagin de marxar a Barcelona o a grans centres comercials. Per aquesta raó, els establiments de la vila oferiran premis en vals de compra per als seus clients.

Des de l'1 de desembre fins al 5 de gener, els establiments adherits regalaran butlletes de participació als seus clients. Les butlletes poden contenir un val de compra de 10 euros per a qualsevol dels comerços. En total, s'oferiran més de 5.000 euros en premis directes. Les butlletes sense premi no s'han de llençar. Ben al contrari, hi ha una segona oportunitat d'aconseguir més premis. Es poden emplenar i dipositar en unes urnes als establiments. Al final de la campanya, es realitzarà un sorteig i 5 persones guanyaran cadascun 100 euros en vals de compra. Els vals es podran bescanviar a les botigues adherides fins al 31 de gener. El sorteig se celebrarà el 14 de gener a les 12 h, a la plaça de Pere Quart.

Nadal al Mercat Municipal
Com cada any, el Mercat Municipal organitza diferents activitats familiars amb motiu del Nadal. Dissabte, 17 de desembre, el Mercat rebrà la visita de la Patrulla Canina. Els famosos personatges de la sèrie televisiva faran les delícies dels més menuts de 10 a les 13 hores. El divendres 23 de desembre, la Coral Tradicional de la Societat Coral El Vallès oferirà la seva habitual cantada d'11 a 12 h. Finalment, el dia 31 de desembre els paradistes del Mercat Municipal acomiadaran l'any 2016 amb raïm i una copa de cava. Serà a les 12 del migdia.

Un enllumenat amb novetats
L'enllumenat nadalenc que guarnirà els carrers de la vila serà enguany pràcticament igual que en d'altres ocasions, però l'alcalde va avançar, durant la presentació de la campanya conjunta, que s'afegiran algunes projeccions en alguns punts de la vila amb imatges d'espais i edificis simbòlics i històrics de Ripollet. A més, també es decoraran especialment alguns arbres naturals de la vila amb llums nadalencs, que concordin i acompanyin la idea del Bosc Social i Solidari dels arbres fets pels usuaris d'Aspasur.

Advertència: Les entitats econòmiques avisen que a les butlletes de la campanya hi ha un error tipogràfic amb la data del sorteig de les butlletes no premiades. Recordem que el sorteig se celebrarà el 14 de gener.

J.S. 



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal