fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 28 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Es presenta una Festa Major amb moltes novetats -Cultura- 10/06/2016

Tot està a punt per a la Festa Major de Ripollet 2016, que tindrà lloc del 26 al 29 d'agost. Dimarts passat, 7 de juny, es va presentar el programa d'activitats i les principals novetats. Tal com van destacar tant l'alcalde, José María Osuna, com el regidor de Cultura, Oriol Mor, es compleix el primer any de la nova Comissió de Festa Major. Amb aquesta nova organització, s'ha volgut imprimir una nova visió de la festa. "S'ha volgut dotar la Comissió de més participació i s'han dut a terme canvis valents en la Festa Major en el seu primer any de funcionament", explicava l'alcalde de Ripollet, José María Osuna. Tanmateix, el pressupost es manté pràcticament igual que l'any passat, un total de 160.000 euros que permetran realitzar més de 80 activitats.

Es presenta una Festa Major amb moltes novetats -Imatge 1-Es presenta una Festa Major amb moltes novetats -Imatge 2-Es presenta una Festa Major amb moltes novetats -Imatge 3-Es presenta una Festa Major amb moltes novetats -Imatge 4-Es presenta una Festa Major amb moltes novetats -Imatge 5-

La Comissió ha pretès dotar la Festa Major "d'identitat pròpia, una festa innovadora i oberta a tothom", va indicar Osuna. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Oriol Mor, va assenyalar que els canvis d'aquest any no són més que "el principi d'un camí molt llarg", i va voler deixar clar que "no és un canvi de model, però vol caminar cap a una nova visió de la Festa Major". Així mateix, s'ha potenciat el ventall d'activitats infantils, "per a que els infants se sentin identificats i vulguin anar a la festa", s'han obert nous espais i s'han modificat el format i el calendari d'alguns actes, com ara el pregó de la Festa Major.

Principals novetats
Un dels canvis més destacats és el canvi de format, ubicació i calendari del pregó de la Festa Major. Abans se celebrava dissabte a la tarda a la plaça de Pere Quart. Enguany, tindrà lloc divendres, 26 d'agost, des del balcó de Ripollet Ràdio. D'aquesta manera, el pregó serà el tret de sortida de la festivitat. A més, habitualment, el feia algun personatge mediàtic. En aquesta ocasió, anirà a càrrec dels col·lectius de mestres i professors jubilats de la vila, convertint el pregó en un homenatge a aquests professionals. Just abans s'haurà celebrat el ball de gitanes a davant del Centre Cultural; i just després es durà a terme un espectacle itinerant pels carrers de la vila i el correfoc infantil.

Enguany també s'estrena el Mercat de la Vinya, que estarà habilitat tots els dies a la plaça d'en Clos i al carrer dels Afores. "El que era l'antic mercat medieval, queda reconvertit en un mercat de caràcter històric, però sense perdre el vessant lúdic", va explicar el regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals. S'han programat diverses activitats des de la seva regidoria, amb la intenció de "connectar el nostre patrimoni amb la Festa Major, ja que últimament havia quedat despenjat, posar-lo a sobre la taula vinculant els espais a les propostes culturals", tal com va indicar Fontanals. Així mateix, el regidor va avançar que el Molí d'en Rata renovarà les seves exposicions després de la Festa Major, donant més pes a l'art local i al dipòsit del seu fons documental.

Una altra gran novetat és l'obertura d'un nou escenari, a la plaça del parc del Riu Ripoll. El nou espai acollirà quatre nits d'activitats que permetran els veïns dels barris del Pont Vell i Maragall està una mica més a prop de la festa. De les diverses activitats que s'hi duran a terme, en destaca, per una banda, el concert de Paco Ibáñez, que trenca amb el costum de portar un artista de grans masses (com ara Xuso Jones l'any passat) en favor de convidar artistes més compromesos; i per altra banda, la Festa del Confeti, que es trasllada al parc del Riu Ripoll.

L'espai dels xiringos també s'amplia. A més de la ubicació actual, a l'avinguda de Catalunya, s'estendrà també als voltants del parc de Gassó Vargas. Un altre canvi és la supressió del Concurs de Grups Locals. "No tenia cap tipus de sentit organitzar un concurs, el que volem és promocionar el teixit de grups de la nostra vila", va explicar el regidor Oriol Mor. Sí que hi haurà un concert de grups locals, organitzat per Kanyapollet, que està acabant de tancar la presència de quatre bandes. La seva actuació anirà precedida pel concert de Los chikos del maíz.

La tasca de les entitats
Durant la presentació es va destacar la feina feta i les propostes de totes les entitats que s'han implicat en la Comissió de la Festa Major. En molts casos, aquestes entitats organitzen activitats dins de la Festa. És el cas, per exemple, de l'Associació Ripollet Rock, que ja ha tancat el cartell del 24è Ripollet Rock Festival. El seu president, Paco González, va donar detalls sobre els grups convidats i va qualificar de "luxe" la presència any rere any de grans bandes del rock dur i heavy a Ripollet. Més de 60 persones hi treballen voluntàriament per al seu bon desenvolupament.

Per altra banda, l'AAR-Super 8 realitzarà vídeos promocionals de la Festa Major, així com altres gravacions durant els dies de festa, que inclouran entrevistes amb els protagonistes. Aquests vídeos es penjaran a la pàgina web de la Festa Major, que ha estat encarregada a l'Associació Ràdio Ripollet. El web encara no està operatiu, però sí que ja ha entrat en funcionament el Facebook d'aquesta Festa Major. En aquesta pàgina de Facebook es publicaran els diversos continguts, com ara les fotografies d'Acció Fotogràfica i AFOCER, tant de l'actual edició com d'edicions passades.

J.S.



Continguts relacionats amb aquest:
- Una Festa Major amb nous aires #FMripollet16 [Notícies]
AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal