fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Una Festa Major amb nous aires #FMripollet16 -Cultura- 24/08/2016

Del 26 al 29 d'agost, Ripollet tornarà a viure la màxima representació de la festa popular. La Festa Major del 2016 no només està repleta d'actes programats en la seva majoria per les entitats locals, sinó que ha estat renovada profundament. Per començar, el pregó s'ha traslladat al primer dia de la Festa i donarà el tret de sortida oficial a les activitats. A més, canvia d'emplaçament i tindrà com a escenari el balcó de Ripollet Ràdio. El mateix dia començarà el Mercat de la Vinya, una altra de les novetats d'enguany. Es tracta de la transformació del Mercat Medieval, una mutació que pretén posar en valor el passat agrícola del municipi. Les principals activitats, però, es concentraran com sempre el cap de setmana. Dissabte, per exemple, podrem trobar el Correaigües, un circuit pels carrers més cèntrics del municipi on els participants acabaran xops de dalt a baix. I, com també és habitual, aquest dia tindrà lloc el concert principal de la Festa Major. Aquest any, fugint d'artistes mediàtics, a Ripollet actuarà el veterà cantautor valencià Paco Ibáñez en el que també serà l'acte central de l'Any Lorca. El concert també tindrà un nou emplaçament: el parc del Riu Ripoll. Diumenge trobarem activitats més tradicionals, com el festival hindú del 'holi', la Mostra de Bestiari o la Plantada de Gegants, la qual servirà per celebrar els 25 anys dels gegantons Gonçal i Teresa. Però també hi haurà activitats esportives, com la Cursa Popular. Dilluns, darrer dia de la Festa Major, hi haurà majoritàriament activitats per als més petits, però també d'altres com una visita al cementiri municipal o el Ball del Confetti, el qual tancarà la programació com ha fet sempre. Bona Festa Major!

Una Festa Major amb nous aires #FMripollet16 -Imatge 1-Una Festa Major amb nous aires #FMripollet16 -Imatge 2-Una Festa Major amb nous aires #FMripollet16 -Imatge 3-


Carta de benvinguda de la Comissió de Festa Major

Benvinguts a la Festa!
Amb puntualitat, com cada any, arriba la Festa major i Ripollet es trastoca.

Quatre dies on infants, joves, adults, gent gran... tots plegats ens dediquem intensament a participar en totes les activitats i a ocupar els carrers i les places. Una Festa que es viu a l'exterior amb activitats gratuïtes i per a tothom, rememorant l'esperit de poble que conserva la nostra vila especialment durant aquests dies.

Gran part de l'èxit de la nostra Festa Major es deu al compromís i responsabilitat de les entitats que treballen tot l'any per compondre-la peça a peça. Gràcies a tothom. Gràcies també al personal de l'Ajuntament. I gràcies per la paciència als veïns i veïnes als quals alterem el descans amb aquest programa d'actes intens i concorregut.

Durant tot un any hem treballat tots i totes per crear nous espais i fer una Festa Major innovadora i per a tothom. Hem passat bons i mals moments. Hem imaginat i construït. Hem rigut i discutit, però sempre, ens ha mogut tirar endavant el simple fet de veure els nostres veïns i veïnes il·lusionats vivint la Festa i fent-se seu Ripollet, el nostre poble.

Us convidem a sortir al carrer i a gaudir de la Festa Major de manera entregada i responsable. Com diu Vicent Andrés Estellés "No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen. Baixa al carrer i participa. Participa en el ball, la festa, dóna les mans al teu germà. No podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu".

Comissió de Festa Major



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal