fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
#santjordiripollet16 Ripollet acull un Sant Jordi ple d'activitats -Cultura- 22/04/2016

Enguany, s'ha ampliat el programa d'actes gràcies a la implicació de més entitats

Sant Jordi ja és aquí i Ripollet es prepara per a una de les celebracions més participatives de l'any. Els actes comencen aquesta mateixa tarda de divendres, amb una xerrada per conèixer la veritable història de Sant Jordi, que es realitzarà a les 18.30 hores, al CIP Molí d'en Rata. Una mica més tard, a les 20.15 hores, la Biblioteca Municipal acull la Revetlla de Sant Jordi 'Amb Lorca: Poesia, Dansa i Música'. Serà una activitat que conjugarà recitals amb dansa i diferents expressions artístiques centrades en l'obra del poeta Federico García Lorca.

#santjordiripollet16 Ripollet acull un Sant Jordi ple d'activitats -Imatge 1-

Com ja es va anunciar, el programa d'actes està format per exposicions, lectures, xerrades, música, tallers infantils i familiars, parades de llibres i flors, entre d'altres. El plat fort arriba aquest dissabte 23 amb activitats organitzades per les entitats i l'Ajuntament.

Exposicions
El tret de sortida va ser el 12 d'abril amb la inauguració al Centre Cultural de l'exposició Federico García Lorca, el poble com a projecte de modernitat, comissariada pel ripolletenc Valentín Roma. L'historiador acaba de ser nomenat director de La Virreina de Barcelona i presentarà aquesta mostra sobre Lorca a Ripollet. L'exposició es complementarà el dia 23 amb una conversa entre ell i l'artista visual Daniel García Andújar a les 19 hores al Centre Parroquial, i amb una visita guiada el 5 de maig a les 19 hores. Però aquesta no serà l'única exposició. L'exposició Acció, Lorca, Reacció, dels alumnes dels tallers d'art, també es pot veure al Centre Cultural. Finalment, fins al 24 d'abril, al vestíbul del Centre Cultural es podrà visitar l'exposició Centenari del naixement de Federico García Lorca. Ripollet 1998, organitzada per la CRAC.

Lletres
A banda de l'homenatge a Lorca, Ripollet també retrà homenatge a l'escriptor Ramon Llull en el 700è aniversari de la seva mort. Així, està prevista una lectura popular en veu altra d'El llibre de les bèsties el dia 23 d'abril, a partir de les 12.30 hores, davant del Centre Cultural, amb la participació dels alumnes de català de l'Oficina de Català i entitats. El col·lectiu Arc de Sant Martí presentarà el 23 d'abril, a les 10.30 hores al Centre Cultural, el conte de Susana Buxó El gos pelut i el gos pelat.

Per a infants
El Sant Jordi infantil comptarà amb diverses activitats: el dia 23 d'abril, tallers de contes, al matí, i de titelles, a la tarda, al pati del Centre Cultural; i a les 12.30 h al Centre Cultural, Pintem cançons d'autor, una activitat adreçada a infants entre 5 i 12 anys. A més, una de les novetats d'aquest any serà el Drac dels llibres, una estructura en forma de drac que ha fet l'Ajuntament i que es convertirà en un espai de lectura infantil i familiar durant tot el dia. El dia 24 d'abril, es farà el taller familiar 'Juga amb la història' sobre La llegenda de Sant Jordi al CIP Molí d'en Rata.

Música
En l'àmbit musical, el dia 23 al matí, davant la INEM, concert de bandes locals. I a les 13 h al pati del Centre Cultural, vermut musical amb pintura en viu a càrrec d'Alba Pintora de Somnis i Rita T. Gort. Una ballada de sardanes al vespre, completarà el programa d'activitats del dia 23. De recitals poètics se'n faran dos: el dia 23 d'abril, a les 18.15 hores, al Jardí Romàntic de la Casa Padró; i el dia 27 d'abril, a les 18.30 hores, al Teatre Auditori del Mercat Vell.

Geocaching
Finalment, una de les novetats és l'activitat del Geocaching, un joc de cerca de tresors o amagatalls, sense cap valor material. Amb motiu del Sant Jordi, l'equip Wiwok va iniciar una sèrie de "caches": Sant Jordi el cavaller, a la Masia de Reixac; Sant Jordi el drac, al restaurant Casa Pedro a la carretera de Barcelona; i Sant Jordi la Rosa, a la Biblioteca de Ripollet. El final se situa a la Biblioteca de Cerdanyola. Per accedir a l'amagatall que hi haurà a la Biblioteca de Cerdanyola primer s'hauran hagut de fer aquests tres "caches" previs situats entre Ripollet i Montcada i Reixac. Els dos de Montcada i Reixac ja estan actius, el tercer, situat a la Biblioteca de Ripollet, s'activarà el dia de Sant Jordi.

A les xarxes
Des de l'Ajuntament s'ha fet públic l'agraïment al treball i la participació de totes les entitats i col·lectius que han fet possible que a Ripollet pugui viure un Sant Jordi ple d'activitats per tots els gustos i per a totes les edats. És per això que es convida a sortir al carrer i a gaudir del programa. A més, s'anima a la ciutadania a compartir les imatges i comentaris a les xarxes amb l'etiqueta #santjordiripollet16.


Icona Fitxer PDF - 0,44 Mb - ripollet-cul-sant-jordi-2016-programa-130416.pdf 
Icona Fitxer PDF - 0,29 Mb - ripollet-cul-sant-jordi-2016-cartell.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal