fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 24 de febrer de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Comença la campanya de conscienciació sobre els excrements de gos a la via pública -Medi Ambient- 22/04/2016

L'Ajuntament de Ripollet ha iniciat una campanya de sensibilització sobre els excrements de gos a la via pública. A banda de penjar cartells i repartir díptics informatius, el 30 d'abril s'organitzarà una festa al parc de Rizal on hi haurà música, tallers i activitats diverses de conscienciació.

Comença la campanya de conscienciació sobre els excrements de gos a la via pública -Imatge 1-Comença la campanya de conscienciació sobre els excrements de gos a la via pública -Imatge 2-Comença la campanya de conscienciació sobre els excrements de gos a la via pública -Imatge 3-

En aquesta festa hi participaran diverses entitats que ja han realitzat altres actes de conscienciació per a la recollida dels excrements de gossos, com l'esplai L'Estel, Mamicria, o les AMPA de Ripollet.

El regidor de Medi Ambient, Ramiro Moldes, va explicar en la roda de premsa de presentació de la campanya que aquesta "s'anirà implementant amb el temps", per la qual cosa no té una data de caducitat. La intenció també és la d'elaborar un mapa dels punts negres on es concentren més excrements sense recollir.

Per la seva banda, la regidora de Protecció Animal, Mònica Laborda, va apuntar que la campanya no pretén criminalitzar els propietaris de gossos, i que aquesta va més enllà. "És una campanya sobre la tinença responsable d'animals; cal recordar que és obligatori censar els animals, tenir-los identificats amb xip i portar-los lligats i amb morrió, en el cas dels gossos perillosos".

Ramiro Moldes va acabar fent una crida a la població perquè denunciï a la Policia Local qualsevol conducta incívica dels propietaris de gossos. En aquest sentit, des de la Policia Local es va apuntar en la mateixa roda de premsa que s'incrementarà la vigilància per a aquesta tinença responsable d'animals domèstics.

Un camp de futbol amb dos centímetres de gruix d'excrements

En el díptic informatiu que es repartirà per tot el municipi s'assenyala que els excrements al carrer dificulten la mobilitat, són un problema higiènic i poden transmetre malalties. Des de l'Ajuntament es calcula que els gossos censats a Ripollet generen 300 quilos d'excrements al dia i 110 tones l'any, una quantitat que equival a cobrir tot el camp de futbol amb una capa de dos centímetres, o omplir una quarta part de la piscina municipal.

Per aquest motiu, des del consistori es recorda que recollir aquests excrements té un cost anual de més de 80.000 euros. Per aquest motiu, el fet de no recollir els excrements a la via pública comporta una sanció de fins a 150 euros.

E.P.
AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal