fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 5 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Es reactiva el compromís institucional per reindustrialitzar el Vallès Occidental -Economia- 23/02/2016

Aquest dilluns, 22 de febrer, es va reunir al Consell Comarcal un bon nombre de representants del món polític, acadèmic, econòmic i social de la comarca a petició dels sindicats CCOO i UGT. Durant la trobada es va acordar impulsar una nova industrialització del territori, mitjançant les mesures previstes en la Declaració 'Cap a la segona Reindustrialització del Vallès Occidental' firmada l'any passat pels agents més destacats de la comarca.

Es reactiva el compromís institucional per reindustrialitzar el Vallès Occidental -Imatge 1-Es reactiva el compromís institucional per reindustrialitzar el Vallès Occidental -Imatge 2-

El primer pas serà definir un paquet de mesures que inclogui les prioritats d'actuació per aquest 2016. Es tracta de 40 mesures ja preestablertes dins dels cinc eixos de treball de la Declaració. El Consell Comarcal coordinarà les activitats i actuarà de nexe entre els diferents agents.

Declaració per la Segona Reindustrialització
Els principals agents territorials del Vallès Occidental (ajuntaments, patronals, sindicats, cambres de comerç i universitats) van signar l'any 2015 la Declaració 'Cap a la Segona Reindustrialització del Vallès Occidental', un text que es reactiva amb la reunió de dilluns. En la Declaració s'aposta per la indústria com a model de creixement econòmic, i per contrarestar els efectes de la crisi econòmica.

La Declaració recull un seguit d'accions que pretenen impedir la progressiva davallada del teixit industrial a la comarca, donar solució a la situació de deteriorament social que es produís a alguns municipis, frenar la caiguda constant de la capacitat productiva i l'augment de l'atur. La Declaració és el principi d'un full de ruta que vol portar al Vallès Occidental a liderar una recuperació econòmica real per a tots els ciutadans. L'objectiu és crear una indústria forta, competitiva, de coneixement, amb mà d'obra qualificada i empresa competitiva.

Fotos: Consell Comarcal del Vallès Oriental.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal