fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 19 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
La Plataforma d'AMPA de Ripollet fa patent la necessitat d'un quart institut al municipi -Educació- 19/02/2016

La Plataforma d'AMPA Públiques de Ripollet ha iniciat una ronda de xerrades a les diverses escoles del municipi per donar a conèixer el problema de la massificació a la secundària que Ripollet està patint i que, a parer seu, s'anirà agreujant en els anys vinents a causa del creixement de la població de secundària, del 35% entre 2006 i 2015, segons l'entitat.

La Plataforma d'AMPA de Ripollet fa patent la necessitat d'un quart institut al municipi -Imatge 1-La Plataforma d'AMPA de Ripollet fa patent la necessitat d'un quart institut al municipi -Imatge 2-La Plataforma d'AMPA de Ripollet fa patent la necessitat d'un quart institut al municipi -Imatge 3-

Aquest creixement no ha vingut acompanyat d'una adequació dels serveis públics, especialment en l'àmbit de l'ensenyament, a parer de la Plataforma, per la qual cosa culpen la Generalitat de tenir una mala planificació. Amb dades extretes del Departament d'Ensenyament, la Plataforma ha elaborat un document on demostren que la massificació a la secundària és un problema greu, i més tenint en compte que Ripollet és el segon municipi del Vallès Occidental amb el percentatge més elevat d'alumnes repetidors (superior al 40%).

Els membres de la Plataforma expliquen en aquestes xerrades que, tot i que la Generalitat els ha assegurat que cap estudiant ripolletenc es quedarà sense plaça, ells el que pretenen és tenir també una qualitat en l'ensenyament. Des de l'entitat es queixen que les mesures preses fins ara per assegurar aquestes places van en detriment de la qualitat de l'ensenyament.

En aquestes xerrades dirigides als pares i mares (que continuaran dimecres vinent a l'escola Escursell, i dijous a Tiana), els membres de la Plataforma els animen també a sumar-se als actes reivindicatius per aconseguir el quart institut a Ripollet, ja sigui fent extensiva la problemàtica de la massificació a tothom qui la desconegui, o bé penjant pancartes de protesta als balcons. A més, van convocar-los a assistir a la mobilització en defensa de l'ensenyament públic que ha organitzat el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) per a aquest diumenge, 28 de febrer, a dos quarts de dotze del matí, a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal