fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
Enllestit el nou mural a la façana de l'Escola Escursell -Educació- 30/04/2021

L'Escola Escursell i Bartalot compta amb un nou mural molt especial, fet de manera col·laborativa entre els alumnes del centre i els autors locals David Fontanals i Javigaar, d'El Petit Ripollet. Aquest mural consta d'un mapa de Ripollet on destaquen alguns dels seus equipaments o llocs emblemàtics, des del punt de vista dels infants del centre, després d'un projecte realitzat amb alumnes de diferents cursos al voltant del llibre.

Enllestit el nou mural a la façana de l'Escola Escursell -Imatge 1-Enllestit el nou mural a la façana de l'Escola Escursell -Imatge 2-

La setmana passada, coincidint amb els autors i els alumnes de sisè, l'alcalde de Ripollet José María Osuna va visitar el procés de creació del mural juntament amb el regidor d'Educació, Oriol Mor. Allà, Mor va destacar que "iniciatives com aquesta donen sentit al treball educatiu, especialment la descoberta de l'entorn. L'escola ha intentat treballar de manera transversal, igual que ha fet amb altres projectes, i amb la col·laboració dels autors han pogut anar més enllà i materialitzar un mural molt interessant. És admirable com un llibre s'ha convertit en eina educativa i de transformació en l'alumnat, també com ha mirat a l'espai públic i al barri on hi ha l'escola".

La directora del centre, Práxedes Gea, acompanyada de l'equip directiu, va remarcar que estava "molt contenta pel bon funcionament del projecte amb El Petit Ripollet, un projecte molt engrescador que ha permès treballar de forma interdisciplinar amb tots els cursos. Les valoracions dels infants han estat molt positives, ens demanen repetir el mateix projecte el curs vinent. I a més ens ha quedat una mostra de mural a l'escola, que veuran cada dia quan passin per davant".

Javigaar, il·lustrador i coautor del llibre El Petit Ripollet juntament amb David Fontanals, destacava especialment que "la iniciativa neix de la presentació que vam fer a totes les línies de l'escola. Amb les línies de sisè ens vam preguntar quins llocs de Ripollet farien sortir ells al llibre, quins punts són significatius pels infants. Vam recollir les respostes i les vam voler visibilitzar a una paret de l'escola. A més, vam convidar a tots els nens i nenes de sisè a pintar aquells punts que havien triat".

JPL



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal