fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 5 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Els Gegants estrenen gegantó i ball durant la 25a Trobada -Cultura- 05/10/2015

Els Gegants de Ripollet van celebrar el passat diumenge, 4 d'octubre, la 25a edició de la seva Trobada. Una cita molt especial, on l'entitat local va aconseguir reunir 12 de les colles que van participar a la primera trobada, l'any 1990. L'aniversari, que va ser tot un èxit, va comptar amb l'estrena del Gegantó de la colla i la presentació del Ball dels Gegants de Ripollet, escrit per l'Enric Montsant i coreografiat per Josep Torrella. També va ser destacada la presència dels gegants de la Ciutat de Barcelona, que no surten habitualment de la Ciutat Comptal.

Els Gegants estrenen gegantó i ball durant la 25a Trobada -Imatge 1-Els Gegants estrenen gegantó i ball durant la 25a Trobada -Imatge 2-

La jornada va comptar amb la tradicional plantada al parc del Primer de maig, la cercavila per la rambla i el ball a les pistes de l'ESBAR. Com sempre, els Gegants també van estar acompanyats per la colla de Grallers de Ripollet.

1990-2015
Després de la desaparició dels gegants de Ripollet durant els anys 30, l'any 1990 arribava a Ripollet la primera parella de gegants, en Pere i n'Elisenda, que van ser batejats durant una gran festa, amb el suport de l'Olimpiada Cultural 1992, apadrinats pels gegants de Terrassa i els Gegants de la Ciutat de Barcelona. Durant aquests 25 anys la familia de gegants ha anat creixent. Primer amb els mestres gegantons Gonçal i Teresita i després amb els gegantonets, el Jordi i la Mariona.

Fotos: PMC.
 
R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal