fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
El consistori demana la implementació de la Llei contra la lgtbifòbia -Societat- 05/10/2015

El passat divendres, 2 d'octubre, va fer un any de l'aprovació de la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que va entrar en vigor el 18 d'octubre de 2014. Des de la Regidoria de Polítiques LGTBI de l'Ajuntament de Ripollet i conjuntament amb l'Observatori contra l'Homofòbia s'ha fet una valoració molt negativa del grau d'implementació de la llei per part de la Generalitat.

El consistori demana la implementació de la Llei contra la lgtbifòbia -Imatge 1-

Tant la Regidoria com l'Observatori asseguren que s'han incomplert els diferents terminis per posar en funcionament la part reglamentària de la llei encaminada a les denúncies i tampoc s'ha constituït l'òrgan de participació de les entitats lgtbi, el Consell Nacional LGTBI. El desplegament als àmbits d'educació (bullying), salut (prevenció del VIH), laboral i drets reproductius i sexuals de les dones lesbianes i bisexuals, ha estat "clarament insuficient o nul", asseguren. Ripollet serà el primer municipi en implementar la llei. No obstant això, consistori i Observatori exigeixen "que aquesta llei no quedi en paper mullat i s'implementi de forma absoluta en tota Catalunya".

Aquesta llei va ser fruit de la feina i lluita constant de la Plataforma LGTBIcat i va comptar amb el suport d'ERC, PSC, ICV, EUiA i CUP, que la van registrar. La llei va ser aprovada el 2 d'octubre del 2014 al Parlament de Catalunya amb els únics vots en contra del grup del PP. Aquesta llei, pionera al món, garanteix de forma contundent els drets i llibertats del col·lectiu lgtbi, i inclou un règim d'infraccions i sancions per acabar amb la impunitat dels comportaments i accions homòfobes (lgtbi+fòbia).

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal