fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Comença el Carnaval virtual amb la publicació del Ball del Vell i la Vella -Cultura- 12/02/2021

La representació de l'espectacle "El Cabraboc i La llegenda del Vell i la Vella" és enguany virtual i ja es pot veure a YouTube.

Aquest any la pandèmia impossibiita la celebració de les activitats habituals del Carnaval. No obstant això, des dels departaments de Cultura i de Joventut s'ha preparat un programa que convida a la gent a participar virtualment i a divertir-se. Segons els regidor de Cultura, Oriol Mor: "ens hauria agradat viure'l de manera diferent, però no ha pogut ser. Però volem que la gent participi i que faci que el Carnaval de Ripollet sigui viral a les xarxes". En aquest sentit, s'ha apostat per l'humor dels "memes", com ara el de la figura de Baby Yoda, que protagonitza el cartell. "Volem reivindicar l'humor com a eina important per adaptar-nos i seguir endavant. Volem que el sentit de l'humor ens impregni aquests dies", va declarar Mor en la roda de premsa de presentació del Carnaval 2021.
Amb, l'objectiu de seguir tenint present la cultura popular, amb la figura del Cabraboc i La llegenda del Vell i la Vella, s'ha enregistrat enguany expressament un espectacle al Teatre Auditori, amb Diables i Gitanes de Ripollet, que ja es pot veure a YouTube.



I encara que no tinguem el popular Carnaval infantil i juvenil a la plaça del Molí ni al Pavelló, s'ha programat una sessió en directe per a que puguem ballar des de casa, amb el PD Joe Diem, tot un veterà entre el jovent ripolletenc. Tal com explica el regidor de Joventut, Pablo López, "som conscients que als joves els manca un espai de trobada: tanmateix, volem que sigui un Carnaval participatiu, tot i ser diferent". 

Una gran pancarta amb motiu del Carnaval 2021 a Ripollet s'ha penjat a la façana del Centre Cultural, perquè la ciutadania s'hi faci fotos i les comparteixi a les xarxes socials i també pengi els seus propis memes i vídeos disfressats, amb les etiquetes #CarnavalRipollet i #MemedeCarnaval.

Els records en forma de fotografies d'Afocer i els referents de cultura popular del Carnaval de Ripollet es poden trobar a les exposicions actualment instal·lades tant al Centre Cultural com a la Biblioteca i que compten amb la col·laboració d'una quinzena d'entitats locals.

PROGRAMA DE CARNAVAL 2021

- 10 de febrer, a les 18h, representació en línia a les xarxes de Ripollet Cultura de la llegenda del Vell i la Vella. A càrrec dels Diables i la Colla de Gitanes de Ripollet.

- A partir del 10 de febrer, Fes un meme de Carnaval: fes el teu propi meme, tik tok o vídeo disfressat i puja'l a les xarxes amb l'etiqueta #MemedeCarnaval i #CarnavalRipollet. Ripollet Cultura sortejarà un premi entre tots els participants. 

- A partir del 10 de febrer, Carnaval és Cabraboc!: Vine a fer-te una foto a la façana del Centre Cultural i puja-la a les xarxes amb les etiquetes #MemeDeCarnaval i #CarnavalRipollet.

- 13 de febrer, a les 20 h, Carnaval Jove en línia a l'instagram de Ripollet Jove, amb el PD Joe Diem.

- Durant tot el mes: visiteu al Cabraboc dins l'exposició 'TradicionalMent', la cultura popular catalana a través de les entitats de Ripollet. A les dues sales del Centre Cultural.

- Durant tot el mes: visiteu l'exposició de fotografies 'Carnestoltes 2020', a la Biblioteca Municipal. A càrrec d'Afocer. Una selecció d'imatges realitzades durant la Rua de Ripollet per als membres de l'entitat; així com la fotografia guanyadora i les finalistes del III Concurs d'Instagram que s'organitza amb motiu d'aquesta activitat.

Comença el Carnaval virtual amb la publicació del Ball del Vell i la Vella -Imatge 1-Comença el Carnaval virtual amb la publicació del Ball del Vell i la Vella -Imatge 2-



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal