fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Decidim presenta al·legacions als pressupostos 2021 de l'AMB -Política- 04/12/2020

El grup mixt d'esquerres, on participa Decidim, reclama un reequilibri territorial amb l'eix Besòs i la 2a corona i la concreció de les inversions pendents en el Pressupost 2021.

El passat 10 de novembre els grups metropolitans de Decidim Ripollet, Guanyem Badalona i Compromís i Acord per Torrelles van anunciar la seva abstenció a la proposta de pressupost 2021 presentat pel govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, presidit per Ada Colau, i compost per diversitat de partits.

Decidim presenta al·legacions als pressupostos 2021 de l'AMB -Imatge 1-

"Valorem positivament l'esforç que s'ha fet de programar i buscar nous recursos en diferents àmbits clau com l'ApropAMB, el Pla de Mobilitat Sostenible o el Pla de Sostenibilitat Ambiental, per tal de poder afrontar la crisi social derivada de la pandèmia" , Afirma J.M. Osuna, alcalde de Ripollet i conseller metropolità.

En un comunicat emès l'11 de novembre, els grups de l'oposició d'esquerres lamentaven que el govern no els havia donat veu en l'elaboració dels pressupostos, especialment greu en el context actual, marcat pels reptes de l'emergència climàtica i davant la crisis social i econòmica derivada de la pandèmia i del repartiment desigual dels recursos, i anunciaven la presentació d'al·legacions en clau constructiva.

"Som les dues úniques alcaldies de l'AMB que no formem part del Govern (Torrelles i Ripollet) i pensem que mereixem ser escoltats" Ignasi Llorente, Alcalde de Torrelles de Llobregat i conseller metropolità.

Els municipalistes de Ripollet, Badalona i Torrelles consideren que els pressupostos de l'AMB 2021 segueixen sense reflexar un reequilibri territorial a l'eix Besòs, la 2a corona i els municipis petits i de muntanya així com una manca de concreció en pla d'ajudes, inversions i actuacions concretes reclamades històricament.

"El context de canvis i de nou paradigmes que estem vivint requereixen d'una visió metropolitana integral i en governança que tingui present les desigualtats al territori i la necessitat del seu reequilibri " conclou Nora San Sebastian, regidora de Badalona i consellera metropolitana pel grup de Guanyem Badalona en Comú.

En matèria de mobilitat i transport públic reclamen un desplegament equilibrat dels projectes Bicivia i Bicibox, pressupostar els convenis de tarifació social dels municipis restants i una partida específica per a finançar millores en el transport públic a la segona corona, especialment en matèria d'infraestructures.

En matèria ambienta l reclamen per una banda, que el pressupost 2021 reverteixi la reducció del PSG entenent que es tracta d'una mesura d'emergència i no estructural, assumible en les propostes d'endeutament amb que treballa el govern de l'AMB, i per una altra una partida per inversions en deixalleries i la reserva pressupostària per la redacció del projecte tècnic del trasllat del col·lector de Llevant.

Altres de les al·legacions destacades fan referència, per exemple, a les polítiques per garantir un habitatge digne . L'AMB ha disminuït l'aportació prevista a aquestes polítiques i les al·legacions demanen tant la restitució de les aportacions fetes l'any 2020 com el suport a les línies de finançament per a les promocions públiques d'habitatge dels municipis que, per la seva dimensió, els és més complex disposar d'empreses pròpies de gestió de l'habitatge.

Finalment, s'al·lega a favor de l'estudi d'una r ebaixa important dels barems de retribució dels càrrecs polítics i personal eventual , tant en les seves remuneracions salarials com en les dietes percebudes per assistència als diferents òrgans. Fa poc el Consell ha aprovat una proposta però a criteri dels membres del grup d'esquerres de l'oposició és absolutament insuficient. En un moment com l'actual cal que les institucions estiguin el més properes possibles al patiment de la majoria de les classes populars.

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal