fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Decidim passa comptes del Pla de xoc i de la seva acció de govern -Política- 23/11/2020

En un comunicat, Decidim passa comptes de la seva actuació al capdavant del govern municipal quant al Pla de xoc i als principals aspectes del Pla d'Acció Municipal (PAM). Manifesten que queda "molt camí per fer", però que tenen el convenciment d'estar en "el camí correcte" per construir "un nou Ripollet, pensat per a les persones". En un ampli repàs de les mesures desplegades, el partit del govern diu que "cal tenir una mirada llarga i que el Pla de xoc no només requereix accions urgents i per atendre l'excepcionalitat de la situació, sinó que implica l'aprenentatge de les adversitats i de les causes que han provocat el dany causat". També que "cal entomar aquesta crisi com una oportunitat única per repensar els models productius" i desenvolupar "un nou model basat en la democràcia econòmica, la justícia social i ambiental, que tingui en compte el model reproductiu i de cures, així com que posi el centre del debat les desigualtats socials i la redistribució de la riquesa". Per a Decidim, aquests principis responen a la seva aposta per "la justícia social, l'economia circular o la transició ecològica", que han inspirat el PAM 2019-2023.

Decidim passa comptes del Pla de xoc i de la seva acció de govern -Imatge 1-


Balanç del Pla de xoc
En la nota de premsa de balanç, Decidim explica que "En el Ple extraordinari del mes de juliol, es va aprovar per unanimitat el 'Pla de Xoc. Bases per a la reparació i recuperació social i econòmica de Ripollet', un conjunt de mesures consensuades en tres taules de treball amb representants de tots els grups polítics amb representació, representants del teixit associatiu i empresarial i tècnics municipals. El document va recollir unes 150 propostes per fer front a la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia".
Segons l'escrit, "Des d'un primer moment, tant l'Ajuntament com l'Assemblea de Decidim, es va fer seves aquestes propostes i durant aquests mesos, hem estat treballant per dur-les a terme. El Pla de Xoc constava tant de mesures de caràcter urgent enfocades a tenir cura de la vida i de la gent, i a pal·liar les dificultats derivades de la primera onada, com de mesures destinades a donar fruit a llarg termini".
Del primer paquet de mesures, segons relata Decidim, "Ha anat veient la llum al llarg dels últims tres mesos, la 1a convocatòria d'ajuts directes a autònoms i petites empreses (excepte restauració, que va quedar exempta, perquè era beneficiària d'una altra mesura, i les educatives i gremi instal·ladors, ja que es va valorar apostar que l'objectiu fos el petit comerç), com els ajuts destinats a l'emprenedoria, a la innovació o les subvencions a les associacions locals, es troben l'última fase i seran una realitat durant aquests mesos de novembre i desembre, així com la segona convocatòria d'ajuts a la que podran optar empreses educatives, mercat no sedentari i restauració".
A continuació, detalla que "La campanya de dinamització i promoció del comerç local de Ripollet, una de les principals demandes del comerç a Ripollet, es desplegarà durant la campanya de Nadal i va lligada a altres línies aprovades al Pla de Xoc com la de dinamització de la Plaça 11 de setembre, la incentivació d'ús de locals buits (amb un projecte que es va iniciar el passat 16 de novembre) i l'impuls de la Marca Ripollet (en format vídeo)". També afegeix que "Els dies 12 i 13 de desembre, tindrà lloc el 'Merc'Art', una fira d'artesanes i artesans, on volem fer valdre el talent local i les iniciatives que totes aquestes emprenedores i emprenedors estan duent a terme sigui individualment o amb projectes conjunts. El 'Merc'Art' Ripollet, edició Nadal, tindrà lloc a la Plaça 11 de setembre i ha de servir per posar focus sobre la plaça, com a nucli vertebrador, i, alhora, ha de complir la funció de reclam comercial de tot el municipi".
Després de Nadal, afegeix, que "el gener de 2021 donarà el tret de sortida a la promoció de la Targeta Més, que dotarà d'encara més incentius per potenciar el consum als comerços locals". Seguint en l'àmbit comercial, el comunicat de Decidim recorda que "Durant els mesos de setembre, octubre i novembre, seguint amb la línia de la promoció del teixit comercial de Ripollet, s'han dut a terme tres jornades enfocades a la digitalització comercial: el 21 i 23 de setembre es va dur a terme la primera de les jornades, 'Negocis Locals: com atreure clients de proximitat per Internet'. El 13 i 15 d'octubre, va tenir lloc la segona de les jornades, 'El networking digital: la nova era' i finalment, el passat 10 i 12 de novembre va tenir lloc la jornada 'Com fer que la web de la teva empresa sigui efectiva".
I, finalment, del Pla de xoc destaca que "A banda de totes aquestes actuacions, seguim treballant per aconseguir reindustrialitzar l'espai que aviat ens quedarà buit, la Sintermetal: hem mantingut converses amb una empresa del Ministeri d'Indústria, Generalitat de Catalunya, propietaris dels terrenys,... I estem acabant de tancar un projecte amb una assessoria que ens permetrà construir un relat per esdevenir pol d'atracció econòmic. Pel que fa al segon conjunt de mesures, es recullen les accions destinades a donar fruit a llarg termini".

Projectes de ciutat
Decidim aprofita el repàs del Pla de xoc per defensar que la crisi de la Covid no ha aturat el seu treball per realitat els projectes de ciutat, com són "la municipalització dels serveis públics, com és el cas de l'Aigua, que ens ha de garantir una millora en el servei, i que els beneficis derivats de la gestió reverteixin directament al poble; la implementació del servei de recollida de residus Porta a Porta, que es va aprovar la seva licitació al ple del mes de setembre acompanyada del nou contracte de neteja viària que ha de millorar la neteja a tots els barris; la nova escola d'adults, actualment en concurs, un edifici multifunció que ha de permetre la creació pública de 80 habitatges; el viver d'empreses que ens permetrà potenciar l'economia circular a Ripollet; o la futura residència per la gent gran, de la que ja tenim recollit un conveni de voluntats amb la Generalitat al mateix temps que hem avançat molt en el projecte i de la que pròximament començarem la licitació".
I per últim, argumenta que "La pandèmia també ens ha portat nous reptes, com el d'afrontar amb urgència la bretxa digital. Conscients de la importància de donar resposta com a poble als reptes de la transformació digital, per tal de garantir que ningú es quedi aïllat així com de garantir una educació digital que no deixi ningú enrere. Des del mes de juliol, hem estat treballant per la implantació d'una xarxa de wifi que garanteixi un accés a internet de caràcter universal i actualment, estem desplegant la infraestructura per poder fer realitat aquesta xarxa".
FOTO: presentació del PAM 2019-2023 (arxiu, febrer de 2020)



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal