fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 24 de gener de 2021
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Segona setmana consecutiva de descens de casos de COVID-19 a Ripollet -Sanitat- 23/11/2020

Amb l'inici del primer tram de desconfinament progressiu a Catalunya, l'informe de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, amb data 20 de novembre, ens indica que a Ripollet la corba epidèmica de casos de COVID-19 a Ripollet baixa per segona setmana consecutiva, amb 99 casos detectats la darrera setmana. Tot i ser una dada encara molt elevada, tot apunta que anem per bon camí, especialment si tenim en compte que la darrera setmana d'octubre es van detectar 138 casos al municipi. És per això que des de l'Ajuntament es demana molta responsabilitat a tots els veïns i veïnes de Ripollet en aquests moments obertura, mantenint el distanciament social i respectant les mesures en vigor, per tal que la corba continuï en sentit descendent.

Segona setmana consecutiva de descens de casos de COVID-19 a Ripollet  -Imatge 1-Segona setmana consecutiva de descens de casos de COVID-19 a Ripollet  -Imatge 2-
Segons l'informe de l'Agència de Salut Pública, la darrera setmana, la taxa d'incidència ha baixat dels 318,1 positius per cada 100.000 habitants a 253 i el risc de rebrot ha passat de 601,7 a 465,5. Al Vallès Occidental, la taxa ha baixat 287,3 a 183 casos per cada 100.000 habitants i el risc de rebrot també ha disminuït de 505,9 a 294,3. En general, al Vallès, després del gran augment d'octubre, la corba temporal epidèmica de casos de COVID-19 fins al 20 de novembre continua disminuint, detectant un 36% menys de casos que la setmana anterior. S'han realitzat (entre PCR i TA) un 25% menys proves, però la positivitat està disminuint i s'apropa per primera vegada des de fa setmanes al 8%. Aquesta setmana també baixen els ingressos hospitalaris i les defuncions. Els ingressos augmenten amb l'edat, tot i que també hi ha joves que han requerit ingrés, fins i tot a l'UCI, mentre que les morts, sí que estan clarament relacionades amb les edats més avançades. Durant el mes de novembre el 8% de casos ha requerit ingrés i el 2% ha mort a conseqüència de la COVID-19.

Pel que fa a la incidència a les escoles de Ripollet, segons el Traçacovid del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, les dades han millorat respecte en relació amb la setmana anterior, tot i continuar amb 6 grups confinats. Així, el dia d'avui hi ha un total de 150 persones confinades, de la vintena de centres educatius públics, concertats i privats de Ripollet. El nombre de positius en els darrers set dies és d'11, 7 menys que la setmana anterior, entre personal docent i alumnes.

noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal