fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
El Vallès Occidental, preocupat per l'acceleració dels contagis i la situació als CAP -Sanitat- 09/10/2020

El Consell d'alcaldies del Vallès Occidental va reunir-se ahir dijous a la tarda amb el delegat del govern a Barcelona, Juli Fernàndez i la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord per abordar la situació epidemiològica i el Pla d'enfortiment i la transformació de l'Atenció Primària. Durant la trobada, les alcaldies van mostrar la seva preocupació per la situació d'increment de contagis per Covid-19 i per la situació de pressió assistencial que pateixen els centres de primària. Una situació epidemiològica que es preveu que pugui empitjorar les properes dues setmanes.

El Vallès Occidental, preocupat per l'acceleració dels contagis i la situació als CAP -Imatge 1-

El president comarcal va assegurar que "des dels municipis se'ns transmeten inquietuds en relació a la situació als CAPS. Unes inquietuds que fan referència no tan sols a la situació epidemiològica, sinó també a la planificació dels recursos". Des de les alcaldies també es va manifestar la necessitat de poder concretar les dades i els recursos de l'aplicació del Pla d'enfortiment i la transformació de la primària a cada municipi.

Giménez va assegurar que "malgrat el context i que sabem que s'estan destinant recursos, des dels municipis estem preocupats per la pressió assistencial dels ambulatoris. És cert que s'estan reobrint parcialment alguns centres que havien estat tancats a l'estiu, però des de les alcaldies ens preocupa perdre la proximitat del servei. Entenem que en aquests moments l'atenció primària és molt important i la veiem en situació de col·lapse. Per això és important que es concretin i s'apliquin els diferents punts del Pla d'enfortiment i transformació de l'Atenció Primària del Departament de Salut". També va remarcar que "s'haurà d'explicar molt bé a la ciutadania com s'aplica aquest nou model ja que por ser que guanyem en eficiència però també pot ser que perdem en proximitat".

NdP



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal